Μοίρασαν κλάδους ελιάς… για την ΕΛΙΑ
Πολιτική

Μοίρασαν κλάδους ελιάς… για την ΕΛΙΑ

Με τους χαιρετισμούς Eυρωπαίων σοσιαλιστών, την παρουσίαση της πολιτικής Διακήρυξης της «Ελιάς-Δημοκρατικής Παράταξης» και του λογότυπού της, ξεκίνησαν οι εργασίες της διήμερης Συνδιάσκεψης του ενιαίου σχήματος, ενόψει των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Στο λογότυπο και το σήμα του νέου σχήματος απεικονίζονται, υπό το όνομα και το σύμβολο του ΕΣΚ(PES), ένα δέντρο ελιάς σε πράσινο χρώμα και κάτω από αυτή το όνομα: «ελιά» με κόκκινο χρώμα. Κάτω από το σύμβολο και το όνομα της «Ελιάς», αναγράφεται ο τίτλος «Δημοκρατική Παράταξη» και κάτω από αυτόν, σε οριζόντια διάταξη, τα ονόματα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα» του Ανδρέα Λοβέρδου και της «Δυναμικής Ελλάδας» του Ηλία Μόσιαλου. Δίπλα σε αυτά και υπό το σύμβολο ενός κλαδιού ελιάς, αναγράφονται τα ονόματα των κινήσεων «Νέοι Μεταρρυθμιστές», «Πολιτεία 2012» και «Πρωτοβουλία Β».

Παρών ήταν ο Κώστας Σημίτης, αλλά υπήρχαν πολλοί απόντες.

Με ηχηρές… απουσίες από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται η πρώτη ημέρα της Συνδιάσκεψης της “Ελιάς” στο ΣΕΦ.

Πέραν από τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου που κατέστησε απολυτως σαφές με ανακοίνωσή του από την Παρασκευή 7 Μαρτίου ότι δεν θα ήταν «παρών» το Σάββατο 8 Μαρτίου στο Φάληρο, από την επίσημη πρώτη της Ελιάς απουσιάσαν μεταξύ άλλων οι «παπανδρεϊκοί» Φίλιππος Σαχινίδης και Θάνος Μωραΐτης, Γιώργος Πεταλωτής, Παύλος Γερουλάνος, Κώστας Τριαντάφυλλος, αλλά και οι υπουργοί Φώφη Γεννηματά, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Συμεών Κεδίκογλου κ.ά. Απουσιάζαν ακόμη και άλλα ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ από τον Δημήτρη Ρέππα ως τον Μιλτιάδη Παπαϊωάννου κ.ά.

Χαιρετισμοί Ευρωπαίων Σοσιαλδημοκρατών

Ο πρόεδρος του ΕΣΚ, Σεργκέι Στάνισεφ, τόνισε ότι «η κατάσταση στην Ελλάδα δεν είναι εύκολη, λόγω των όρων που έχουν επιβληθεί από την τρόικα, όμως ακολουθείται μια υπεύθυνη πολιτική». Χαρακτήρισε πολύ σημαντική την προσπάθεια που γίνεται και με τη Συνδιάσκεψη να έρθουν κοντά οι κεντροαριστερές δυνάμεις.

Επιπλέον, είπε ότι η μάχη στην Ευρώπη για τις ευρωεκλογές είναι ιστορική, διότι αυτές θα αφορούν την αλλαγή, το εάν θέλουν οι Ευρωπαίοι αλλαγή. Η μόνη βιώσιμη και αξιόπιστη πολιτικά και κοινωνικά αλλαγή, τόνισε, εκπροσωπείται από τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές.

Στο μήνυμά του, ο επικεφαλής της πολιτικής ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, σημείωσε ότι τόσο η Ευρώπη όσο και η Ελλάδα χρειάζονται αλλαγή, ώστε να διεκδικηθεί αλλαγή οικονομικής στρατηγικής, τονίζοντας πως γι αυτόν τον λόγο χρειάζεται να προκύψει στις ευρωεκλογές μεγάλη εκπροσώπηση των ευρωπαίων σοσιαλιστών και δημοκρατών. Σημείωσε επιπλέον ότι η Ελλάδα και οι άλλες χώρες, που βρίσκονται σε κρίση, χρειάζονται δυνατή στήριξη από την Ευρώπη.

Την απασχόληση, την αντιμετώπιση της ανεργίας και τη δημιουργία θέσεων, έθεσε ως προτεραιότητα των Ευρωπαίων σοσιαλιστών, ο γενικός γραμματέας του πορτογαλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Αντόνιο Χοσέ Σεγούρο.

«Χρειάζεται δυνατή κεντροαριστερά που μπορεί να πει στους πολίτες ότι διαφέρει» και ότι «για να επανακτήσουμε της αξίες της Ευρώπης πρέπει να αποκαταστήσουμε μια ευκαιρία για το μέλλον», ήταν το μήνυμα του γενικού γραμματέα του PSOE, Αλφρέντο Πέρεζ Ρουμπαλκάμπα.

«Είμαστε εδώ, παρόντες για την Ευρώπη και την Ελλάδα», είπε από το βήμα της Συνδιάσκεψης της «Ελιάς» ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας των 58 Γιάννης Βούλγαρης, σημειώνοντας πως «εκλογική επιτυχία» του νέου συνεργατικού σχήματος θα φέρει κοντύτερα το «μεγάλο ραντεβού».

Παραδέχθηκε πάντως πως η δημιουργία της μεγάλης παράταξης της κεντροαριστεράς θα είναι επίπονη, δηλώνοντας πως η πρωτοβουλία των 58 θα είναι παρούσα.

«Η κοινωνία περιμένει από εμάς να μη ρωτάμε συνεχώς τι μπορεί να κάνει η παράταξη για εμάς, αλλά ο καθένας από εμάς ξεχωριστά τι μπορεί να κάνει για την παράταξη», είπε ο Ηλίας Μόσιαλος, καλώντας με νόημα «κάποιοι από εμάς να κάνουν ένα βήμα πίσω, για να κάνουν κάποιοι άλλοι δύο βήματα μπροστά…».

Στην ομιλία του στη Συνδιάσκεψη της «Ελιάς», ο πρόεδρος της δυναμικής Ελιάς ζήτησε να μην υπάρχει ούτε ισοπέδωση της αγοράς, ούτε ισοπέδωση του κράτους, σημειώνοντας πως η σοσιαλδημοκρατία αναγνωρίζει τον πλούτο της αγοράς, αλλά πιστεύει και στην ικανότητα του κράτους να αντιμετωπίσει τις ανισότητες που δημιουργεί η αγορά. Ζήτησε λοιπόν το κράτος να παρεμβαίνει για να δημιουργεί ίσες ευκαιρίες για όλους.

Πηγή: www.bankwars.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet