Μπλόκο Μαξίμου σε Φίλη – Το μήνυμα Τσίπρα για το πολυνομοσχέδιο
Πολιτική

Μπλόκο Μαξίμου σε Φίλη – Το μήνυμα Τσίπρα για το πολυνομοσχέδιο

Κομμένη θεωρεί κάθε περαιτέρω συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο της τέταρτης αξιολόγησης το Μαξίμου, με τον Αλέξη Τσίπρα να στέλνει παράλληλα ένα σαφές μήνυμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με πολλαπλούς αποδέκτες. ότι «αρχηγού παρόντος, πάσα αρχή παυσάτω». Αφορμή η αναστάτωση που προκάλεσε ανάμεσα στους βουλευτές η ενημέρωση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΠΕΚΕ) από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και κυρίως οι αναφορές του σε «φουσκωμένο» ΕΝΦΙΑ ακόμη και σε λαϊκές συνοικίες.

Ο εκνευρισμός ανάμεσα στους βουλευτές -καίτοι ουδείς από αυτούς εμφανίζεται διατεθειμένος να καταψηφίσει τις διατάξεις του νομοσχεδίου- οδήγησε στη συνεδρίαση του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, με το ενδεχόμενο συνεδρίασής της, όπως ζήτησε ο Νίκος Φίλης, να είναι ανοικτό. Μέχρι να το κλείσει το Μαξίμου, το οποίο μέσω κύκλων του απέρριψε το ενδεχόμενο, αποδίδοντας μάλιστα εντέχνως τη φημολογία περί συνεδρίασης της Κ.Ο. σε δημοσιογραφικά σενάρια, προκειμένου να μην «αδειάσει» μεγαλόπρεπα τόσο τον κ. Φίλη όσο και τον διευθυντή της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη και γενικότερα το προεδρείο της. «Σε αντίθεση με τα όσα αναπαράγονται στον Τύπο, δεν θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν χαρακτηριστικά η λιτή πλην περιεκτική απάντηση των κύκλων του Μαξίμου.

Κοινοβουλευτικές πηγές, εξάλλου, θέλοντας επίσης να χαμηλώσουν τους τόνους, διέψευδαν ότι υπήρξε επιστολή κυβερνητικών βουλευτών με αίτημα σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Άφηναν, όμως, ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει «περαιτέρω επεξεργασία και συζήτηση» μόλις κατατεθεί το πολυνομοσχέδιο (αύριο Παρασκευή).

Το μούδιασμα ανάμεσα στους κυβερνητικούς βουλευτές επεκτάθηκε πάντως μετά από το κατηγορηματικό «όχι» Τσίπρα σε περαιτέρω συζήτηση και τα ασφυκτικά χρονικά όρια, δεδομένου ότι το πολυνομοσχέδιο θα ψηφιστεί με τη διαδικασία του επείγοντος (Δευτέρα, Τρίτη στις Επιτροπές και Τετάρτη, Πέμπτη στην Ολομέλεια της Βουλής). Αιχμή των αντιδράσεων είναι ο ΕΝΦΙΑ, για τον οποίο ο κ. Τσακαλώτος παραδέχθηκε για πρώτη φορά δημοσίως ότι θα είναι αυξημένος ακόμη και σε λαϊκές συνοικίες, ενώ στο προσκήνιο παραμένει και η συζήτηση για τις συντάξεις, μολονότι ο υπουργός Οικονομικών στη συνεδρίαση της ΕΠΕΚΕ άφησε να εννοηθεί ότι η Αθήνα δεν πρόκειται να παραβεί τον όρο των εταίρων πως «τα συμφωνηθέντα είναι συμφωνηθέντα».

«Η αναγκαστική πολιτική που εφαρμόσαμε δεν πρέπει και -κατά τη γνώμη μου- δεν μπορεί κιόλας να “μονιμότητα” και να επηρεάσει αρνητικά τα βασικά ιδεολογικά, πολιτικά, κινηματικά και οραματικά στοιχεία της ριζοσπαστικής, της δικής μας Αριστεράς», δήλωσε χαρακτηριστικά από τη Σύρο και το Περιφερειακό Συνέδριο που διεξάγεται εκεί ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ενώ πιο επιφυλακτικός ήταν ο Δημήτρης Παπαδημούλης (Ραδιόφωνο 24/7): «Προέχει να βγούμε από το μνημόνιο με υγιή δημόσια οικονομικά και στη συνέχεια θα κριθούν τα περιθώρια που έχουμε για φοροελαφρύνσεις και κοινωνικές παροχές και θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους που είναι ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών», είπε. «Το να μη μειώσεις τις συντάξεις, είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί χωρίς άλλου είδους παρέμβαση», σχολίασε από την πλευρά του (Θέμα FM) ο Γιώργος Κυρίτσης.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet