Μ. Νίμιτς: Ώρα αποφάσεων για το Σκοπιανό
Πολιτική

Μ. Νίμιτς: Ώρα αποφάσεων για το Σκοπιανό

Την ανάγκη να «αδράξουμε το μομέντουμ που υπάρχει» για το Σκοπιανό εξέφρασε ο Μάθιου Νίμιτς μετά το τέλος της συνάντησής του με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά.

«Είχαμε εποικοδομητική συζήτηση» ανέφερε ο κ. Νίμιτς και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση είναι ειλικρινής, υπάρχει βούληση να βρούμε μια λύση, οπότε νιώθω θετικά για την συνάντηση».

Ο ειδικός διαπραγματευτής του ΟΗΕ απέφυγε να δηλώσει στις κάμερες «τις ιδέες που έδωσε» και ανέφερε πως «θα τις σκεφτούν και θα αποφασίσουν».

Παράλληλα τόνισε πως ο ρόλος του είναι να ακούει και να κάνει προτάσεις, «δεν δίνω τελικές ιδέες», διευκρίνισε.

«Υπάρχει ένα μομεντουμ και πρέπει να το αδράξουμε. Τα συζητάμε 25 χρόνια, είναι ώρα αποφάσεων. Θα υπάρξουν κάποιες εβδομάδες συζητήσεων για να δούμε που βρισκόμαστε και κατόπιν θα κάνουμε επανεκτιμηση», κατέληξε ο Μάθιου Νίμιτς.

Κοτζιάς: Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό

Δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, εξήγησε ο Νίκος Κοτζιάς, σε δηλώσεις του το μεσημέρι της Τρίτης μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Μάθιου Νίμιτς.

«Είχαμε μια παραγωγική συνάντηση με τον Νίμιτς. Του είπα τι μπορεί και πρέπει να εμπεριέχει το σύμφωνο», εξήγησε ο κ. Κοτζιάς και πρόσθεσε: «Είπα στον κ. Νίμιτς ότι έχει θετικές προτάσεις, αλλά του παρουσίασα και τους προβληματισμούς μας. Εκεί που έχουμε προβληματισμούς, πρότεινα λύσεις και μεθόδους».

«Πρότεινα εναλλακτικές λύσεις και μεθόδους. Νομίζω ότι καλή τη πίστη πρέπει να δουλέψουμε σε αυτή τη κατεύθυνση. Τα άλλα τα αφήνω σε αυτούς που θέλουν να κάνουν κριτική χωρίς λόγο» είπε ο κ. Κοτζιάς.

Ο υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως θα συναντηθεί με τον Ντιμιτρόφ μόλις η ελληνική πλευρά ετοιμάσει την πρότασή της. «Η άλλη πλευρά ξέρει για το σύμφωνο αλλά το επεξεργαζόμαστε εμείς, δεν το έχουμε ανακοινώσει ακόμα» δήλωσε επίσης ο κ. Κοτζιάς. «Είναι μια πρόταση για διάλογο» συμπλήρωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα» είπε ο κ. Κοτζιάς αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα για το σύμφωνο και ανέφερε πως «θέλει πολύ δουλειά. Εξαρτάται αν οι προτάσεις που κάνουμε είναι λογικές και μπορούν να γίνουν αποδεκτές από την άλλη πλευρά ή αν χρειαστεί να ξαναρχίσουμε το σύμφωνο από την αρχή».

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet