Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα την Παρασκευή για το Σκοπιανό
Πολιτική

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα την Παρασκευή για το Σκοπιανό

Κάλεσμα για νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την «κατάπτυστη συμφωνία» μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό απευθύνουν, για την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Στην ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας αναφέρει ότι η κυβέρνηση -με την εξαίρεση του Πάνου Καμμένου, που έχει διαφοροποιηθεί- «ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας ωρίς να έχει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Με την παρούσα κατάπτυστη συμφωνία η κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει την εθνική μας υπογραφή στην εγκληματική παραχώρηση της ιστορίας, της γλώσσας και του πολιτισμού μας, ενταφιάζοντας τη μοναδικότητα του ονόματός μας μέσα από την εκχώρησή του στα Σκόπια.

Στην οργανωμένη και στημένη αυτή εθνική προδοσία είναι ξεκάθαρο ποιοι συμμετέχουν και ποιοι συνηγορούν. Ακόμη και ο ΠτΔ κ. Προκόπης Παυλόπουλος, με την πλήρη αδιαλλαξία του, την αποδοχή και την υποστηρικτική του στάση απέναντι στην κυβερνητική επιλογή, γίνεται συνένοχος στο έγκλημα.

Η ελληνική Κυβέρνηση και για την ακρίβεια μόνο το ένα τμήμα της-αφού ο κ. Καμμένος έκανε γνωστή τη διαφοροποίησή του- κι επομένως χωρίς να έχει την απαιτούμενη δημοκρατική νομιμοποίηση, ξεπουλάει το όνομα της Μακεδονίας μας, ενώ ταυτόχρονα εξαιρεί από τη σύνθετη ονομασία τις πιο σημαντικές χρήσεις που είναι η ταυτότητα και η γλώσσα, παραβιάζοντας κατάφορα την πάγια εθνική μας θέση. Βάζοντας την υπογραφή μας σε μια τέτοια ντροπιαστική συμφωνία δίνουμε γραπτώς την έγκρισή μας στους Σκοπιανούς να αυτοαποκαλούνται «Μακεδόνες» και η γλώσσα τους «Μακεδονική». Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση αψηφά επιδεικτικά την γνώμη του ελληνικού λαού, παραμερίζει την ευαισθησία των Μακεδόνων και υποτιμά τη δυναμική συμμετοχή του απλού κόσμου στα συλλαλητήρια που προηγήθηκαν.

Η Επιτροπή για την Προάσπιση της Ελληνικής Μειονότητας των Σκοπίων και την Προάσπιση της Ελληνικότητας της Μακεδονίας αποδέχεται την πρόσκληση της Επιτροπής για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και με βαθιά απογοήτευση, αλλά και αγανάκτηση, προσκαλεί εκ νέου όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες την Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018, από τις 10.00 το πρωί, να συγκεντρωθούμε στο Σύνταγμα για να διαδηλώσουμε ενάντια στην κυβερνητική αδιαλλαξία και στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας.

Στην παρούσα φάση στηρίζουμε κάθε κινητοποίηση σε αυτή την κατεύθυνση που γίνεται στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας.

Για την Επιτροπή

Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ
Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος ΚΕΔΕ
Μιχάλης Χρυσανθόπουλος, Πρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος – Αυστραλίας
Μιχάλης Κοντογεωργίου, Αντιπρόεδρος Παμμακεδονικής Ένωσης Καναδά
Παναγιώτης Θεοδωρακίδης, Στρατηγός ε.α.
Πολύκαρπος Αδαμίδης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet