ΝΔ: Κωδικός «κόμμα των πολλών» με σταθερά ανοίγματα στο Κέντρο
Πολιτική

ΝΔ: Κωδικός «κόμμα των πολλών» με σταθερά ανοίγματα στο Κέντρο

Σε μια περίοδο που το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει μια ταξική ρητορική, επιλέγοντας να εμφανίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως εκπρόσωπο των ελίτ, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επενδύει σε μια εντελώς διαφορετική στόχευση ενόψει και του συνεδρίου της Ν.Δ.: να περάσει στην κοινωνία ότι η Ν.Δ., ως δυνάμει κυβέρνηση, είναι ένα κόμμα λαϊκό, με πλατιές αναφορές και πρόγραμμα που αφορά όλους τους πολίτες.

Υπό αυτό το πρίσμα, σε σύσκεψη που έγινε την περασμένη Πέμπτη στα γραφεία της Ν.Δ., υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αποφασίστηκε στο συνέδριο του κόμματος να μοιραστεί σε όλους τους 5.000 συνέδρους και παρατηρητές ένα φυλλάδιο, στο οποίο θα καταγράφονται οι πολιτικές προτάσεις του κόμματος για ζητήματα που αφορούν άμεσα όλους τους πολίτες. Θα πρόκειται, λοιπόν, για τις εξής δέκα θεματικές ενότητες: την Κατοικία, το Εισόδημα, την Εργασία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη, την Παιδεία, το Περιβάλλον, την Υγεία, την Ασφάλεια, τη Σχέση των πολιτών με το κράτος και, τέλος, τη Συμφιλίωση της Επαγγελματικής με την Προσωπική ζωή -με άλλα λόγια τον ελεύθερο χρόνο. Κάτω από αυτούς τους όρους-ομπρέλα, θα διαρθρώνονται οι προτάσεις της Ν.Δ. για τα επιμέρους ζητήματα που αφορούν, όπως λένε από το επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη, ευρύτατα ακροατήρια: τη μέση ελληνική οικογένεια, τους νέους, αλλά και τους ηλικιωμένους.

Βεβαίως, από το βήμα του συνεδρίου του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει και συγκεκριμένα διλήμματα στον δρόμο προς τις εκλογές, τα οποία θα επαναλαμβάνει όλο και τακτικότερα, προκειμένου να τραβήξει όσο το δυνατόν σαφέστερες διαχωριστικές γραμμές από τον ΣΥΡΙΖΑ και όσα εκπροσωπεί η κυβέρνηση.

Τα ανοίγματα στο Κέντρο: Οι προσκλήσεις στο συνέδριο και η επαφή με το Ποτάμι

Με δεδομένη, δε, τη βαθιά πεποίθηση του προέδρου της Ν.Δ. ότι το κόμμα πρέπει να ανοιχτεί όσο το δυνατόν περισσότερο προς το Κέντρο, ώστε να αγκαλιάσει ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και να πετύχει την αυτοδυναμία που δεν πέτυχε κανέναν πολιτικό κόμμα στις εκλογικές αναμετρήσεις τα χρόνια των Μνημονίων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επιμένει στη λογική των «ανοιχτών θυρών». Έτσι, όπως έγραφε από χθες το Reader.gr, σε ειδική ενότητα του συνεδρίου, υπό τον τίτλο «Ανοιχτό Κόμμα, Ανοιχτό Βήμα», θα δώσουν 6 ομιλητές έξω από το παραδοσιακό φάσμα της Ν.Δ.: ο Μάρκος Βερέμης, εις εκ των συνιδρυτών της κορυφαίας εταιρείας mobilemarketingUpstream, η καθηγήτρια Φιλοσοφίας του ΕΚΠΑ Βάσω Κιντή, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ε.τ. και πρώην πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ε.Ε. Μιχάλης Κωσταράκος, ο αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής Πολιτικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Μάνος Ματσαγγάνης, ο διευθυντής ερευνών της διαΝΕΟσις Κυριάκος Πιερρακάκκης και, τέλος, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης.

Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης έχει στραμμένη την προσοχή του και στις κινήσεις που γίνονται στο Ποτάμι, με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών, καθώς οι πρόσφατες δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ έφεραν δεύτερες σκέψεις στη Σεβαστουπόλεως αναφορικά με τη στάση του κόμματος στη Βουλή, όταν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών. Άλλωστε, η Ν.Δ., μετά τις δηλώσεις αυτές, είχε σπεύσει να πετάξει το μπαλάκι στο Ποτάμι κατά κύριο λόγο, θέτοντάς το προ των ευθυνών του. Δεν είναι μυστικό ότι η Ν.Δ. έχει έρθει κοντά το τελευταίο διάστημα με στελέχη του Ποταμιού, όπως οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς και Γρηγόρης Ψαριανός, ενώ άκρως ενδιαφέρουσα θα είναι η σημερινή κοινή παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Σταύρου Θεοδωράκη στην παρουσίαση του βιβλίου του αντιπροέδρου της Ν.Δ. Κωστή Χατζηδάκη «Μεταρρυθμίσεων Ανάβασις».

Σημειωτέον και ένα πρόσωπο προερχόμενο από το Ποτάμι, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε ότι δεν θα ψηφίσει τον Προϋπολογισμό και εμφανίστηκε να έχει δεύτερες σκέψεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγεται ότι έχει έρθει πιο κοντά με τη Ν.Δ. και δεν αποκλείεται να δώσει και το παρών στο συνέδριο του κόμματος.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet