Ντάισελμπλουμ προς Βαρουφάκη: «Ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες»
Πολιτική

Ντάισελμπλουμ προς Βαρουφάκη: «Ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες»

Απαντητική επιστολή στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη απέστειλε αργά το βράδυ της Παρασκευής 6 Μαρτίου ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Στην επιστολή του ο κ. Ντάισελμπλουμ ανταποκρίνεται θετικά στον έλληνα υπουργό και επισημαίνει την ανάγκη να συνεχιστούν οι συνομιλίες τόσο στο Euroworking Group όσο και ανάμεσα στα τεχνικά κλιμάκια προκειμένου να υλοποιηθεί η απόφαση της 20ης Φεβρουαρίου. Την απάντηση Ντάισελμπλουμ επιβεβαίωσε και ο κ. Βαρουφάκης στο περιθώριο του Συνεδρίου με τίτλο«Assessing Risk: Business in Global Disorder» στη Βενετία όπου βρίσκεται.

«Το θέμα δεν είναι οι μεταρρυθμίσεις, γιατί η Ελλάδα τις θέλει και τις θέλει περισσότερο» είπε ο κ. Βαρουφάκης. «Συνεπώς, το αντικείμενο εργασίας είναι να συμφωνήσουμε επί της διαδικασίας, με την οποία οι μεταρρυθμίσεις θα γίνουν πιο συγκεκριμένες, θα εφαρμοστούν και αξιολογηθούν, έτσι ώστε να είναι δυνατή η αποτίμησή τους από το Eurogroup. Η επεξεργασία και η αξιολόγηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης θα συζητηθεί από τεχνικά κλιμάκια που θα συνέλθουν σύντομα στις Βρυξέλλες».

Πηγή: tovima.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet