Ν. Κοτζιάς: Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα
Πολιτική

Ν. Κοτζιάς: Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα

«Είμαστε έτοιμοι στην επόμενη συνάντησή μας να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα», δήλωσε ο Νίκος Κοτζιάς μετά το πέρας της συνάντησής του με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, και τον υπουργό Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ, για την πορεία των διαπραγματεύσεων για το Σκοπιανό.

Ειδικότερα, ο κ. Κοτζιάς, στις δηλώσεις που ακολούθησαν της συνάντησης δήλωσε: «Έχουμε καταγράψει στις λεπτομέρειές τους, ποια είναι αυτά που συμφωνούμε και ποια είναι αυτά που διαφωνούμε. Έχουμε εντοπίσει τα κύρια θέματα για κάθε πλευρά και ελπίζω στην επόμενη συνάντησή μας να είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα».

«Ήταν σπουδαία η δουλειά που έκαναν οι διπλωμάτες μας και διαμορφώσαμε παράλληλα με τη συζήτηση για τη λύση του ονοματολογικού τη θετική μελλοντική ατζέντα για τη συνεργασία και την κοινή πορεία των δύο κρατών εφόσον – όπως ελπίζω – λυθεί το ονοματολογικό» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση που δέχτηκε για το αν υπάρχει σχεδιασμός για το επόμενο ραντεβού, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι υπάρχει «για όλα τα αναγκαία βήματα σχεδιασμός και συμφωνία».

Νίμιτς: Υπάρχουν εκκρεμότητες σε δύσκολα ζητήματα αλλά είμαστε αισιόδοξοι

«Εργαζόμαστε πολύ εποικοδομητικά, είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον» είπε ο Μάθιου Νίμιτς μετά το πέρας της συνάντησης που είχε στη Βιέννη με τον Νίκο Κοτζιά και τον Νικόλα Ντιμιτρόφ για το Σκοπιανό.

O ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ ήταν ιδιαίτερα λακωνικός στις δηλώσεις του και είπε ότι θα συνεχιστούν οι παράλληλες συναντήσεις διπλωματών, για τα πιο δύσκολα ζητήματα

«Θα συνεχιστούν οι συζητήσεις για να προοδεύσουμε και εκεί» είπε.

«Υπάρχουν δύσκολα ζητήματα σε εκκρεμότητα, υπάρχει όμως μεγάλη βελτίωση σε κάποια άλλα» πρόσθεσε.

Η τριμερής είχε ξεκινήσει λίγο μετά τις 10:30 το πρωί της Παρασκευής.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet