Ξεκίνησε και πάλι η δίκη της Χρυσής Αυγής
Πολιτική

Ξεκίνησε και πάλι η δίκη της Χρυσής Αυγής

Σε τροχιά μπήκε και πάλι η δίκη της Χρυσής Αυγής, με σημαντικές καταθέσεις από μάρτυρες κατηγορίας στον ορίζοντα.

Στο προσεχές μέλλον αναμένονται με ενδιαφέρον οι καταθέσεις τόσο του πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Χρυσής Αυγής Ηλία Σταύρου όσο και πέντε πρώην μελών της, που έδωσαν στην ανάκριση πλήθος στοιχείων για τη δομή και τους ρόλους συγκεκριμένων προσώπων μέσα στην οργάνωση.

Οι πέντε μάρτυρες έχουν τεθεί σε καθεστώς προστασίας, ως εκ τούτου θα καταθέσουν μέσω τηλεδιάσκεψης από αίθουσα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα καταθέσει και ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ψαρράς ο oποίος έχει ασχοληθεί επισταμένως με το θέμα.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνονται 4 χρόνια από τη δολοφονία του μουσικού Παύλου Φύσσα που έγινε θρυαλλίδα για την έρευνα ως προς τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Η δίκη έχει ξεκινήσει από τις 20 Απριλίου 2015 και έχει συνεδριάσει 175 φορές. Έχουν ήδη εξεταστεί οι περισσότεροι από τους 131 μάρτυρες κατηγορίας.

Σήμερα, Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, το «νήμα» της υπόθεσης έπιασε ο υπάλληλος του Δήμου Χαλανδρίου Θεόδωρος Πισιμίσης, ο οποίος είχε δεχθεί επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής.

Ο μάρτυρας αναφέρθηκε στα χτυπήματα που δέχθηκε, επισημαίνοντας ότι «οι στόχοι του εθνικοσοσιαλισμού είναι να τρομοκρατήσουν και να δελεάσουν την κοινωνία ταυτόχρονα. Στρέφονται εναντίον όσων είναι διαφορετικοί».

«Βρισκόμουν στο Χαλάνδρι με τη σύζυγο και την εγγονή μου, Σάββατο πρωί. Είδα τους ανθρώπους να έρχονται από μακριά, φώναζαν συνθήματα. Κοντοστάθηκα να δω τι συμβαίνει. Ήταν γύρω στα 50-60 άτομα, άνδρες και γυναίκες, περίπου 35-40 ετών, οι περισσότεροι νεαροί. Φώναζαν “λευτεριά στους φυλακισμένους αγωνιστές” και “πατρίδα, τιμή, ΧΑ”. Κατάλαβα ότι ήταν της Χρυσής Αυγής. Έκαναν πορεία και μοίραζαν φυλλάδια. Όλος ο κόσμος βγήκε από τα μαγαζιά να δει τι γίνεται (…). Όταν κατάλαβα για τι πρόκειται όλοι ένιωσαν ένα μούδιασμα, εμένα δεν με φόβισαν, έχω μια πολιτική γνώμη και άποψη. Ενοχλήθηκα από το κλίμα του φόβου και εξοργίστηκα. Θεώρησα υποχρέωσή μου να αντιδράσω».

Πηγή: in.gr/ Ελευθερία Κόλλια

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet