Οι πρώτες αντιδράσεις, εντός κι εκτός Ελλάδος, μετά τα exit polls
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Οι πρώτες αντιδράσεις, εντός κι εκτός Ελλάδος, μετά τα exit polls

«Είναι μια ιστορική νίκη και ένα όμορφο βάρος αυτό που αναλαμβάνουμε», δηλώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ. «Τα exit polls δεν είναι επίσημα αποτελέσματα», σύμφωνα με πηγές στη ΝΔ. Στις 21.30 αναμένεται η πρώτη ασφαλής και επίσημη εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

19:55

Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κουμουνδούρου αναμένεται σε λίγο ο Αλέξης Τσίπρας.

19:54
Γαλλικό Πρακτορείο: Προς «ιστορική νίκη» ο ΣΥΡΙΖΑ

Για προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ με τουλάχιστον οκτώ ποσοστιαίες μονάδες έναντι της Ν.Δ., κάτι που συνιστά «ιστορική νίκη», κάνει λόγο στο πρώτο σχόλιό του το Γαλλικό Πρακτορείο.

Συμπληρώνει ακόμη ότι η ανακοίνωση των exit polls έφερε «έκρηξη χαράς» στο κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στο κέντρο της Αθήνας.

«Ο Αλέξης Τσίπρας», τονίζει το πρακτορείο, «εάν επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις, στα 40 του χρόνια θα γίνει ο νεότερος σε ηλικία πρωθυπουργός της Ελλάδας τα τελευταία 150 χρόνια».

19:54

Κλειστή αυτήν την ώρα η οδός Σταδίου.

19:52

Πανηγυρισμοί στην πλατεία Κλαυθμώνος για τα exit polls.

19:51

Δ. Στρατούλης στον ΑΝΤ1: Θα επιδιώξουμε αριστερή αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Με δυνάμεις που έχουν υπογράψει τα μνημόνια δεν συνεργαζόμαστε. Με δυνάμεις που έχουν θολή θέση απέναντι στα μνημόνια δεν συνεργαζόμαστε.

19:51

Γρ. Ψαριανός (Σκάι): Η κατάρρευση της Ν.Δ., η οποία μετά τις ευρωεκλογές συναγωνιζόταν τον ΣΥΡΙΖΑ στη δημαγωγία, ήταν εμφατική. Σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συμμετείχαμε μόνο πάνω στη βάση της, χωρίς αστερίσκους, εξασφάλισης της παραμονής στην Ευρωζώνη και στο Ευρώ.

19:48
Πρόεδρος Bundesbank: Δεν υπάρχει θέμα κουρέματος του ελληνικού χρέους

Ο πρόεδρος της κεντρικής γερμανικής τράπεζας Bundesbank Γενς Βάιντμαν, σχολιάζοντας στην κρατική γερμανική τηλεόραση τα διαφαινόμενα ως αποτελέσματα των εκλογών τόνισε ότι είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να συνεχιστούν οι δομικές μεταρρυθμίσεις, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ο κ. Τσίπρας ως επικεφαλής της νέας κυβέρνησης να μην κάνει πράγματα «που δεν μπορεί να αντέξει η Ελλάδα».

Πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχει θέμα κουρέματος του ελληνικού χρέους, το οποίο είναι «βιώσιμο».

19:47
Τα πραγματικά αποτελέσματα αναμένουν στην Χαρ. Τρικούπη

Τελικά συμπεράσματα μετά τα πραγματικά εκλογικά αποτελέσματα και όχι τα exit polls αναμένουν στη Χαριλάου Τρικούπη, ενώ κάποιες πρώτες εκτιμήσεις συζητήθηκαν σε σύσκεψη στελεχών του κόμματος υπό τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Σύμφωνα με πηγές της Χαρ. Τρικούπη, κατά τη σύσκεψη επισημάνθηκε, όπως έχει πει επανειλημμένα ο κ. Βενιζέλος, ότι το ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως αποτελέσματος θα προχωρήσει συντεταγμένα στο συνέδριό του, ένα συνέδριο των μελών του ΠΑΣΟΚ, όπως ανέφεραν, δημοκρατικό, ανανέωσης και ενότητας, με όλα τα θέματα ανοικτά.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη θέση του κόμματος ότι η χώρα δεν κυβερνιέται χωρίς ευρύτερες συνεργασίες και ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ έχει διατυπωθεί καθαρά για συνεργασίες όλων των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού. Αφήνοντας αιχμές, εμμέσως πλην σαφώς προς τον κ. Παπανδρέου, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι κατά τη σύσκεψη υποστηρίχθηκε ότι εάν χαθεί η τρίτη θέση για το ΠΑΣΟΚ, η ευθύνη θα έχει ονοματεπώνυμο και πως ακόμα αν το τρίτο κόμμα είναι η Χρυσή Αυγή, οι ευθύνες αυτές θα είναι ασυγχώρητες παραταξιακά και εθνικά.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε στη σύσκεψη, το ΠΑΣΟΚ είπε προεκλογικά με ακρίβεια την απόλυτη αλήθεια.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet