Οι τελευταίες πράξεις του εσωτερικού διαζυγίου στον ΣΥΡΙΖΑ
Πολιτική

Οι τελευταίες πράξεις του εσωτερικού διαζυγίου στον ΣΥΡΙΖΑ

Απόφαση που οριστικοποιεί την από καιρό ειλημμένη απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν κυβερνητικές πηγές την υπογραφή του Παναγιώτη Λαφαζάνη σε κάλεσμα για «πολιτική και κοινωνική συγκρότηση πανελλαδικού κινήματος».

Ειδικότερα, οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι «η απόφαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη να ανακοινώσει σήμερα, σε συμπόρευση με παράγοντες της πολυδιασπασμένης εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, το πρόπλασμα νέου πολιτικού φορέα, οριστικοποιεί την από καιρό ειλημμένη απόφασή του να διαλέξει ξεχωριστό δρόμο από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ, και μάλιστα πριν από το κοινά αποφασισμένο έκτακτο Συνέδριο».

Σημειώνουν επίσης ότι «επειδή, ωστόσο, ο Παν. Λαφαζάνης δικαιολογεί τη φανερή, πλέον, δραστηριότητά του για ίδρυση νέου πολιτικού φορέα, επικαλούμενος την προσήλωση του στις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στο αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος, θα χρειαστεί να υπενθυμίσουμε ότι η συντεταγμένη επιστροφή στη δραχμή, την οποία θέτει ως κεντρικό πολιτικό του στόχο -δηλαδή δραχμή με Μνημόνιο- μπορεί να αποτελεί θέση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, αλλά δεν υπήρξε ποτέ προγραμματική δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ».

Οι πηγές της κυβέρνησης τονίζουν επιπλέον ότι «όσο για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, οι πάντες γνωρίζουν ότι το 62% του ΄όχι΄ δεν ήταν σε καμία περίπτωση εντολή ούτε για έξοδο από το ευρώ, ούτε για επιστροφή στο εθνικό νόμισμα».

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet