Ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα ηνία του Μαξίμου
Πολιτική

Ο Αλέξης Τσίπρας παρέδωσε στον Κυριάκο Μητσοτάκη τα ηνία του Μαξίμου

Τα ηνία του Μεγάρου Μαξίμου παρέλαβε ο νέος πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τον προκάτοχό του στον πρωθυπουργικό θώκο Αλέξη Τσίπρα.

Αμέσως μετά την τελετή της ορκωμοσίας του στο Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Μητσοτάκης κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου τον περίμενε στην είσοδο ο απελθών πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Μητσοτάκης αντάλλαξε σύντομη χειραψία με τον Αλέξη Τσίπρα και στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας τον συνόδευσε στο εσωτερικό του Μεγάρου Μαξίμου.

Μετά την ολοκλήρωση της κατ’ ιδίαν τους συνάντησης ο κ. Τσίπρας αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου.

Προηγήθηκε η ορκωμοσία του κ. Μητσοτάκη, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου. «Σας εύχομαι δύναμη και υπομονή ώστε τα σχέδιά σας να πραγματοποιηθούν» του είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών μετά την ορκωμοσία.

Το «παρών» στην τελετή της ορκωμοσίας έδωσαν η σύζυγος του κ. Μητσοτάκη, Μαρέβα, τα παιδιά του και συνεργάτες του.

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά την ορκωμοσία του ο νέος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι «θα τηρήσουμε στο ακέραιο την ισχυρή εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός». «Ο ελληνικός λαός μάς έδωσε ισχυρή εντολή να αλλάξουμε την Ελλάδα. Θα την τηρήσουμε στο ακέραιο» ανέφερε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου.

«Από σήμερα ξεκινάει η σκληρή δουλειά. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων» πρόσθεσε.

Το απόγευμα αναμένονται οι ανακοινώσεις για τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, ενώ η συνεδρίαση του πρώτου υπουργικού συμβουλίου προγραμματίζεται για την Τετάρτη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet