Ο δρόμος του τρίτου μνημονίου προς τη Βουλή περνά από τη… Ζωή Κωνσταντοπούλου
Πολιτική

Ο δρόμος του τρίτου μνημονίου προς τη Βουλή περνά από τη… Ζωή Κωνσταντοπούλου

Τον δρόμο για τη Βουλή παίρνει το τρίτο μνημόνιο, με στόχο να ψηφιστεί από την Ολομέλεια ώς την Πέμπτη, όπως ζητά ο πρωθυπουργός σε επιστολή του προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, με την οποία της ζητά να ανοίξει η Βουλή.

Ωστόσο, φαίνεται πως η πρόεδρος της Βουλής επιλέγει και πάλι να ακολουθήσει τους δικούς της ρυθμούς στην κοινοβουλευτική διαδικασία, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα που ζήτησε.

Συγκεκριμένα, η κ. Κωνσταντοπούλου θα συγκαλέσει τη Διάσκεψη των Προέδρων το βράδυ της Τετάρτης (21:30), οι αρμόδιες επιτροπές θα συνεδριάσουν το πρωί της Πέμπτης και η συνεδρίαση της Ολομέλειας θα ξεκινήσει αργότερα την Πέμπτη, όπως και στις δύο ψηφοφορίες με τα προαπαιτούμενα.

Οι εργασίες στις δύο αυτές ψηφοφορίες είχαν ολοκληρωθεί ξημερώματα.

Ο πρωθυπουργός ζητούσε τη συνεδρίαση των επιτροπών την Τετάρτη.

«Η πρόθεση μου, ώστε να μην υπάρχουν δικαιολογημένες αντιδράσεις για το πιεστικό χρονοδιάγραμμα, είναι να κατατεθεί σήμερα το σχετικό νομοσχέδιο για να διανεμηθεί εγκαίρως στους βουλευτές. Στη συνέχεια μπορούν να συνεδριάσουν οι αρμόδιες Επιτροπές την Τετάρτη 12 Αυγούστου και η διαδικασία να ολοκληρωθεί με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας την Πέμπτη 13 Αυγούστου» ανέφερε στην επιστολή του ο πρωθυπουργός.

Η Βουλή είναι κλειστή έως τις 16 Αυγούστου, αλλά η απόφαση για την επαναλειτουργία της ανήκει στη Διάσκεψη των Προέδρων, τα μέλη της οποίας είναι ήδη ενημερωμένα για το ενδεχόμενο να κληθούν εκτάκτως.

Το κείμενο που θα εισαχθεί προς ψήφιση θα απαρτίζεται από δύο άρθρα, ένα για τη νέα δανειακή σύμβαση με προσάρτημα το μνημόνιο και ένα για τα προαπαιτούμενα.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet