Ο Τσίπρας απέπεμψε τη Ράνια Αντωνοπούλου
Πολιτική

Ο Τσίπρας απέπεμψε τη Ράνια Αντωνοπούλου

Χωρίς τη Ράνια Αντωνοπούλου θα συνεχίσει το κυβερνητικό σχήμα, με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, να αποπέμπεται από τον πρωθυπουργό, έπειτα από το θέμα που προέκυψε με την επιδότηση ενοικίου την οποία έπαιρνε.

Η ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έκανε δεκτή την παραίτηση της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ρ. Αντωνοπούλου και την ευχαριστεί για την τριετή σημαντική προσφορά της».

Τα περί παραίτησης της Ράνιας Αντωνοπούλου μοιάζουν βέβαια ευφημισμός του γραφείο του πρωθυπουργού, καθώς η μέχρι πρότινος, αναπληρώτρια υπουργός, στην πρωινή της ανακοίνωση, ανέφερε ότι είναι -όπως πάντα- στη διάθεση του πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή της, η κ. Ράνια Αντωνοπούλου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όπως τότε, έτσι και τώρα, φυσικά παραμένω στη διάθεση του Πρωθυπουργού».

»Επειδή δεν ήρθα στην Ελλάδα για να γίνω πλουσιότερη και επειδή μοναδικό μου μέλημα ήταν πάντα να υπηρετήσω την προσπάθεια να ξεπεράσει η χώρα μου την οικονομική κρίση, δηλώνω ότι κίνησα ήδη τις διαδικασίες επιστροφής των χρημάτων».

Αιτία της αναταραχής στους κόλπους της κυβέρνησης αποτέλεσε η αποκάλυψη ότι η κ. Ράνια Αντωνοπούλου, αν και αρκετά ευκατάσταση σύμφωνα με το «Πόθεν Έσχες» της, εισέπραττε επίδομα ενοικίου ύψους 1.000 ευρώ μηνιαίως, για το οποίο είχε υπογράψει η ίδια ως αρμόδια υπουργός. Ανοιχτό ακόμα είναι το ζήτημα του μέλλοντος του συζύγου της Ράνιας Αντωνοπούλου, υπουργού Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet