«Παγώνει» η έρευνα της Novartis – Aίτηση εξαίρεσης Ε. Ράικου κατά τριών εισαγγελέων
Κοινωνία

«Παγώνει» η έρευνα της Novartis – Aίτηση εξαίρεσης Ε. Ράικου κατά τριών εισαγγελέων

Αίτηση εξαίρεσης κατέθεσε η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου κατά της συναδέλφου της Ελένης Τουλουπάκη, λίγες μέρες μετά την αγωγή κακοδικίας που είχε καταθέσει σε βάρος της, αλλά και κατά των άλλων δύο επίκουρων εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis.

Η κ. Ράικου στρέφεται σε βάρος των τριών συναδέλφων της, κατηγορώντας τους για τη διαρροή στον Τύπο του ονόματος του συζύγου της, γιατρού στο επάγγελμα, ως αποδέκτη εμβάσματος από τη Novartis.

Ουσιαστικά η έρευνα για την υπόθεση «παγώνει», έως ότου η αίτηση εξαίρεσης κριθεί από το Συμβούλιο Εφετών, το οποίο και θα αποφανθεί εάν οι τρεις εισαγγελικοί λειτουργοί θα συνεχίζουν να χειρίζονται την δικογραφία ή όχι. Αν και η αίτηση της κ. Ράικου αφορά μόνο στην υπόθεση του συζύγου της, η έρευνα «μπλοκάρει» προς το παρόν, καθώς το σκέλος αυτό είναι ενσωματωμένο στο σύνολο της δικογραφίας που αφορά χιλιάδες γιατρούς και κρατικούς λειτουργούς.

Ο σύζυγος της κ. Ράικου έχει καταθέσει και μήνυση σε βάρος των τριών εισαγγελέων, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η μήνυση έχει επιδοθεί στους εισαγγελείς, αν και κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τη δικονομία, ενώ ακόμη δεν τους έχει κοινοποιηθεί η αγωγή κακοδικίας με την οποία η κ. Ράικου με το σύζυγό της, ζητούν συνολικά το ποσό των 300.000 ευρώ.

Παράλληλα, εκκρεμεί και η πειθαρχική αναφορά που έχει καταθέσει ο σύζυγος της κ. Ράικου σε βάρος των τριών εισαγγελέων που χειρίζονται την υπόθεση της Novartis.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet