“Παράλληλα, περπατάνε παράλληλα…” Β. Σόιμπλε και Γ. Βαρουφάκης
Πολιτική

“Παράλληλα, περπατάνε παράλληλα…” Β. Σόιμπλε και Γ. Βαρουφάκης

«Ανοησίες» χαρακτηρίζει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε τα περί προσβολής του Γιάνη Βαρουφάκη.

Μιλώντας στο Reuters ο Σόιμπλε αναφέρει χαρακτηριστικά: «’Ανοησίες’ να λέγεται ότι προσέβαλα τον Γ. Βαρουφάκη».

Είχε προηγηθεί διάβημα από τον πρεσβευτή της Ελλάδας στο Βερολίνο προς το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών για τις αναφορές του Γερμανού υπουργού Οικονομικών.

Με το διάβημα εκφράζεται η δυσαρέσκεια της Αθήνας για τους «προσβλητικούς χαρακτηρισμούς» που διατύπωσε ο κ. Σόιμπλε για το πρόσωπο του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε την Τρίτη.

Σε συνέντευξή του χθες στο Mega, και ερωτηθείς για τις επίμαχες δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, ο κ. Βαρουφάκης δεν θέλησε να πάρει θέση. Αναφέρθηκε πάντως στη συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε, στην οποία ο Γερμανός υπουργός τού είπε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη της γερμανικής κυβέρνησης, για να του απαντήσει ο κ. Βαρουφάκης: «Ξέρω πως δεν την είχα, αλλά θέλω να έχω του ελληνικού λαού».

Ο ΥΠΟΙΚ επεσήμανε ακόμη ότι «γενικότερα, έχουν κακομάθει πολλοί από τους εταίρους μας», καθώς «έχουν συνηθίσει μία σειρά υπουργών που κάθονταν στην ουρά έξω από τα γραφεία της τρόικας».

«Έχουν συνηθίσει να λένε ΄Forget it Γιάννης, Κώστας, Κυριάκος΄ και εκείνοι να το ξεχνούν. Καταλαβαίνω τώρα τη δυσαρέσκειά τους, αλλά θα το συνηθίσουν», πρόσθεσε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet