ΠΓΔΜ: Η Βουλή υπερψήφισε για δεύτερη φορά τη συμφωνία των Πρεσπών
Πολιτική

ΠΓΔΜ: Η Βουλή υπερψήφισε για δεύτερη φορά τη συμφωνία των Πρεσπών

Το κοινοβούλιο της ΠΓΔΜ επικύρωσε σήμερα για δεύτερη φορά, με 69 ψήφους υπέρ και μία αποχή, τη συμφωνία με την Ελλάδα για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, σύμφωνα με το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων MIA.

Από την ψηφοφορία απείχαν οι βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE, καθώς έχουν ταχθεί κατά της συμφωνίας.

Αρχικά, η Βουλή της χώρας είχε κυρώσει, στις 20 Ιουνίου, τη συμφωνία, ωστόσο ο πρόεδρος Γκιόργκι Ιβάνοφ, είχε αρνηθεί να υπογράψει το διάταγμα και παρέπεμψε εκ νέου τη συμφωνία στη Βουλή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νικόλα Ντιμιτρόφ, δήλωσε, σύμφωνα με το MIA, ότι ο πρόεδρος είναι υποχρεωμένος από τον νόμο να υπογράψει το διάταγμα μετά τη δεύτερη ψηφοφορία του κοινοβουλίου.

«Από την ανεξαρτησία της χώρας, το κοινοβούλιο έχει εγκρίνει 897 διεθνείς συμφωνίες, από τις οποίες μόνον οι επτά έχουν ολοκληρωθεί από τον πρόεδρο», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.

Το MIA προσθέτει ότι ο πρόεδρος του κοινοβουλίου, Ταλάτ Τζαφέρι, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα πως ο νόμος μπορεί να σταλεί για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης με τη δική του μόνο υπογραφή, μαζί με τον Νόμο για τη Χρήση των Γλωσσών, που ο πρόεδρος δεν έχει επίσης υπογράψει.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet