Πεπεισμένη για τις ελληνικές προθέσεις υπέρ της εφαρμογής του μνημονίου η Άνγκελα Μέρκελ
Πολιτική

Πεπεισμένη για τις ελληνικές προθέσεις υπέρ της εφαρμογής του μνημονίου η Άνγκελα Μέρκελ

Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της εξέφρασε η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, αναφερόμενη στο τρίτο πρόγραμμα βοήθειας και τις επικείμενες εκλογές.

«Έχουμε στο μεταξύ ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα, ένα τρίτο πρόγραμμα. Έχουμε εκταμιεύσει την πρώτη δόση αυτού του προγράμματος. Θα υπάρξουν νέες εκλογές στην Ελλάδα και θεωρώ ότι η Ελλάδα θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της» τόνισε στην εναρκτήρια τοποθέτησή της στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί στο Βερολίνο.

Οι δηλώσεις Μέρκελ έρχονται να προστεθούν στην τοποθέτηση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος σε συγχαρητήρια επιστολή του προς την κα Βασιλική Θάνου, με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων της ως υπηρεσιακής πρωθυπουργού της Ελλάδας, τόνισε τη σημασία που αποδίδει η Ε.Ε. στην πλήρη στήριξη του προγράμματος από την πλευρά της Ελλάδας και την έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

«Οι Ευρωπαίοι εταίροι, καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θεωρεί ουσιώδες να υπάρξει πλήρης στήριξη του προγράμματος. Ευρεία υποστήριξη και έγκαιρη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα είναι απαραίτητες για την επιτυχία του» αναφέρει ο κ. Γιούνκερ.

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet