Πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τα μηνύματα προτροπής σε βία
Πολιτική

Πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή τα μηνύματα προτροπής σε βία

Αντιδράσεις από τα κόμματα προκαλούν τα κρούσματα -κυρίως μέσω των κοινωνικών δικτύων- προτροπής σε βία και τρομοκρατία, με αφορμή την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο.

Η Ν.Δ., σε ανακοίνωσή της, αναφέρει: «Οφείλουμε να αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ελευθερίας, Δημοκρατίας και ασφάλειας.

»Ο διχαστικός λόγος, η χυδαιότητα και η προτροπή στη βία και την τρομοκρατία έφεραν τη χώρα μέχρι εδώ. Αποτελούν κίνδυνο για τη Δημοκρατία, την ομαλότητα και την κοινωνική συνοχή».

Το κόμμα της αξιωματικής Ααντιπολίτευσης προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι «όσο σιωπά ή αδρανεί απέναντι σε τέτοια φαινόμενα, επωμίζεται βαρύτατες ευθύνες για την πορεία της χώρας» και την καλεί να δράσει αποφασιστικά, πέρα από τις αυτονόητες δηλώσεις.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Ν.Δ. και το «μιντιακό κατεστημένο» για άθλια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της επίθεσης στον Λουκά Παπαδήμο.

«Η στόχευσή τους είναι να χρεώσουν στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση το τρομοκρατικό χτύπημα, να σπιλώσουν, να στήσουν ένα ιδιότυπο σκηνικό εμφυλιοπολεμικού διχασμού, να ποινικοποιήσουν την πολιτική αντιπαράθεση και να δείξουν ότι η πολιτική κριτική δήθεν οπλίζει τους τρομοκράτες.

»Δεν είναι μόνο η τρομοκρατία που αποτελεί τελικά κίνδυνο για τη δημοκρατία, αλλά και αυτή η χυδαία πολιτική εκμετάλλευση που χαρίζει σε όσους κρύβονται πίσω από την τρομοκρατική επίθεση αυτό που επιζητούν: να γίνουν το επίκεντρο του δημόσιου διαλόγου. Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον ολισθηρό δρόμο».

Το ΚΚΕ σημειώνει: «Όσοι προσπαθούν, άμεσα ή έμμεσα, να συνδέσουν την καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου, με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση, την αντίσταση και τους αγώνες του λαού, το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος αυτών των προβοκατόρικων επιθέσεων».

Από το Ποτάμι, ο εκπρόσωπος Τύπου, Δημήτρης Τσιόδρας, αναφέρεται ιδιαίτερα στην περίπτωση του Γ. Φιλιππάκη: «Η Δικαιοσύνη οφείλει να επιληφθεί για την προτροπή σε εγκληματική ενέργεια. Η ΕΣΗΕΑ από την πλευρά της άμεσα και καθαρά να πράξει τα δέοντα»

Αλλά και ο βουλευτής του κινήματος Γιώργος Μαυρωτάς σημειώνει: «Δημοσιογράφοι που δεν θα τους ενοχλούσε να σκάσει μια βόμβα στα πόδια οποιουδήποτε, παύουν να είναι γραφικοί και γίνονται επικίνδυνοι…».

Πολάκης υπέρ Φιλιππάκη

Στο πλευρό του συγκεκριμένου δημοσιογράφου, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος κατηγόρησε Δικαιοσύνη και κόμματα για υπερβολική αντίδραση:

«Γεια σου ανεξάρτητη δικαιοσύνη με τα αντανακλαστικά σου» έγραψε στο Facebook και συμπλήρωσε: «Κινητοποιείσαι επειδή ο Στουρνάρας έκανε μήνυση σε κάποιον που έγραψε πως δε θα στεναχωρηθεί αν έσκαγε μια βόμβα στα πόδια του όπως του Παπαδήμου (έγραψε ΔΕΝ έβαλε).

»Κάθε μέρα κάποιο τρολ εδώ μέσα απειλεί εμένα, στελέχη της κυβέρνησης, τον πρωθυπουργό και στο όνομα της ελευθερίας του λόγου κάνεις μας δεν κάνει μήνυση, ούτε αυτεπάγγελτα κινείται η Δικαιοσύνη.

»Ψάχνω ευαίσθητους υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου και της διαφορετικής άποψης. Πού κρυφτήκατε ζεσουίδες;» καταλήγει ειρωνικά.

Εν τω μεταξύ, προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις διέταξε ο Eισαγγελέας υπηρεσίας σχετικά με σχόλια και απειλές σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αφορμή την επίθεση στον Λ. Παπαδήμο.

Αιχμή τα όσα έγραψε δημοσιογράφος, ο οποίος έχει και την ιδιότητα του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ.

Η παρέμβαση έγινε έπειτα από καταγγελία που απέστειλε ο κ. Στουρνάρας στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, με σχόλια και διαδικτυακές απειλές, και κυρίως την ανάρτηση του ειδικού γραμματέα της ΕΣΗΕΑ Γιώργου Φιλιππάκη, στο Facebook, στην οποία μεταξύ άλλων ο δημοσιογράφος, σε σχόλιό του με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου, έγραψε:

«Για να είμαι ξεκάθαρος δεν θα με ενοχλούσε καθόλου αν έσκαγε και μια ακόμα βόμβα στα πόδια του Στουρνάρα».

Ο υπουργός έστειλε την καταγγελία στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία και σχημάτισε δικογραφία, την οποία υπέβαλε στον εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος έδωσε εντολή για προκαταρκτική εξέταση, που θα διενεργηθεί από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έγραψε στο Facebook ότι συνελήφθη, όμως δεν επιβεβαιώθηκε κάτι τέτοιο από την Αστυνομία.

Στην παραγγελία του δεν τίθεται ζήτημα αυτόφωρης διαδικασίας, γι’ αυτό άλλωστε και ο κ. Φιλιππάκης, όπως αναφέρουν εισαγγελικές πηγές, ουδέποτε συνελήφθη.

Σε δήλωσή του, ο συνήγορος του Γιώργου Φιλιππάκη, Γιάγκος Λαμπίρης, υποστηρίζει ότι «ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν έχει καμία σχέση με την ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook στην οποία αναφερόταν ότι συνελήφθη.

»Ο άγνωστος που διέδωσε αυτή τη ψευδή πληροφορία κατέβασε και την προηγούμενη ανάρτηση που αφορούσε στον Γιάννη Στουρνάρα. Ο Γιώργος Φιλιππάκης δεν υπάρχει περίπτωση να κατεβάσει την άποψή του, στην οποία και φυσικά εμμένει».

 

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet