Προανακριτική Novartis: Χωρίς τους προστατευόμενους, δεν έχει… μάρτυρες
Πολιτική

Προανακριτική Novartis: Χωρίς τους προστατευόμενους, δεν έχει… μάρτυρες

Το πρώτο… χτύπημα για την Προανακριτική Επιτροπή για την υπόθεση Novartis ήταν η αποχώρηση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, η οποία καταγγέλλει την πλειοψηφία ότι κωλυσιεργεί ψάχνοντας αν η επιτροπή είναι αρμόδια να εξετάσει την υπόθεση.

Η πρόθεση που χρεώνουν στην κυβέρνηση είναι ότι δεν θέλει να μπει στην ουσία της υπόθεσης, αντιθέτως θέλει να ακούγονται και να ξανακούγονται τα ονόματα των φερόμενων ως εμπλεκομένων, με το «στίγμα» να μένει.

Με βάση αυτά και την άρνηση της πλειοψηφίας, να κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες να καταθέσουν στην Επιτροπή, ήρθε η αποχώρηση των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που συνοδεύεται πλέον με την άρνηση των κατηγορούμενων να παραστούν και να καταθέσουν για την υπόθεση.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, δι’ επιστολής, γνωστοποίησε ότι δεν θα προσέλθει «στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018. Το θλιβερό προνόμιο της συμμετοχής στην πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και δολοφονίας χαρακτήρων ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της συμμορίας που την οργάνωσαν και σε όλους όσοι αποδέχονται να παίξουν ρόλο κομπάρσου».

Για σκευωρία εις βάρος του έκανε λόγο ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα προσέλθει να καταθέσει στην προανακριτική για τη Novartis. Στην επιστολή του, ανέφερε: «Δεν προτίθεμαι να παραστώ στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018. Δεν με αφορούν κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις οι οποίες συνιστούν έναν ακόμη κρίκο στην ουσιαστική συγκάλυψή της σε βάρος μου σκευωρίας. Σκευωρία η οποία οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία. Απαιτώ άλλωστε την ουσιαστική διερεύνηση της όλης υπόθεσης, με εξέταση όλων των μαρτύρων και όλων των στοιχείων. Διατηρώ αυτονόητα το δικαίωμά μου να εκφέρω την άποψή μου, σε περίπτωση που εισέλθετε στην ουσία της υπόθεσης  μετά την κατάθεση των μαρτύρων».

Με την επισήμανση ότι αρνείται να συμπράξει σε εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα, ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος γνωστοποίησε ότι δεν θα παραστεί στην Προανακριτική. «Δεν αρνούμαι την έρευνα. Δεν αρνούμαι να καταθέσω. Αρνούμαι να συμπράξω στην εκτροπή από τα οριζόμενα στο Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής. Δεν επιθυμώ να συμπράξω σε καμιά μορφή αποπροσανατολισμού. Ουδέν αδίκημα διέπραξα, ουδεμία πράξη ενοχής με βαρύνει».

Τέλος και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, αρνήθηκε να καταθέσει. Στην επιστολή του αναφέρει: «Εφόσον εξασφαλισθεί η νόμιμη σύνθεση της Επιτροπή σας, με την παρουσία όλων των Μελών της και τηρηθούν οι κανόνες της Δικονομίας (κληθούν επωνύμως οι μάρτυρες να καταθέσουν), θα προσέλθω και θα καταθέσω».

Την ίδια στάση αναμένεται να κρατήσουν και τα υπόλοιπα πολιτικά πρόσωπα που κατηγορούνται για την υπόθεση, ενώ ο μόνος που πρόλαβε να καταθέσει, ήταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet