Π. Καμμένος: Κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών μόνο με την έγκριση του ελληνικού λαού
Πολιτική

Π. Καμμένος: Κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών μόνο με την έγκριση του ελληνικού λαού

Η συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να έρθει προς κύρωση χωρίς να ζητηθεί η άποψη του ελληνικού λαού δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου, διευκρινίζοντας ότι η έγκριση από τον λαό δίνεται είτε με εκλογές, είτε με δημοψήφισμα.

«Αναλαμβάνω την ευθύνη ως πρόεδρος των ΑΝΕΛ, που είμαστε κόμμα που συγκυβερνά, ότι δεν πρόκειται να έρθει προς κύρωση η συμφωνία χωρίς την άποψη του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει. Εκτός αν έρθει με 180 βουλευτές και η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αλλάξουν τη στάση τους. Εκεί δεν θα μπορέσουμε να κάνουμε κάτι» είπε.

Διαμήνυσε πάντως ότι ο ίδιος «δεν θα επιτρέψει να προχωρήσει η συμφωνία χωρίς την έγκριση του λαού».

Ο κ. Καμμένος χαρακτήρισε «κακή» τη συμφωνία των Πρεσπών. «Δεν τη δέχομαι και θα την μπλοκάρω» ανέφερε για να προσθέσει: «Κύρωση της συμφωνίας δεν θα υπάρξει».

Ερωτηθείς για τη χθεσινή απουσία του από το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, ο κ. Καμμένος ανέφερε πως δεν παρέστη γιατί χειριζόταν ένα θέμα του υπουργείου. «Όταν έχω κάτι να πω το λέω ευθέως» συμπλήρωσε.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η κύρωση της συμφωνίας από την ΠΓΔΜ δεν είναι έγκυρη γιατί δεν έχει εξασφαλίσει την υπογραφή του προέδρου της γειτονικής χώρας. Ανέφερε ακόμη ότι «δεν μπορεί να υπάρξει καμία δέσμευση της χώρας και καμία διαδικασία στο ΝΑΤΟ αν δεν τελειώσει το δημοψήφισμα στα Σκόπια και αν δεν έχουν επικυρωθεί οι συνταγματικές αλλαγές».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας διαβεβαίωσε παράλληλα ότι έχουν προχωρήσει όλες οι διαδικασίες προκειμένου οι Ένοπλες Δυνάμεις να είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που θα προκύψουν μετά την ανακήρυξη των ΑΟΖ.

Δεσμεύθηκε ακόμη ότι οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει απέναντι στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων σε σχέση με το μισθολογικό θα ικανοποιηθούν. Όπως είπε, «είμαστε σε διαπραγμάτευση με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο και μέχρι τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης θα μπορέσουμε να το ανακοινώσουμε επίσημα».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet