Σε κελί της «17Ν» ο Γιάννος Παπαντωνίου στον Κορυδαλλό – Μόνος του για λόγους ασφαλείας
Πολιτική

Σε κελί της «17Ν» ο Γιάννος Παπαντωνίου στον Κορυδαλλό – Μόνος του για λόγους ασφαλείας

Με ειδική κλούβα και συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του, Σταυρούλα Κουράκου, οδηγήθηκαν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ήταν λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι της Τετάρτης όταν ο πάλαι ποτέ πανίσχυρος υπουργός του ΠΑΣΟΚ πέρασε τις πύλες του μεγαλύτερου σωφρονιστικού καταστήματος της χώρας. Ο Γιάννος Παπαντωνίου θα κρατηθεί σε ειδικό κελί στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, χώρος που είχε φτιαχτεί για τα μέλη της «17Ν» που κρατούνταν εκεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι για λόγους ασφαλείας θα είναι μόνος του στο κελί, ενώ θα προαυλίζεται διαφορετικές ώρες από τις προγραμματισμένες του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σε άλλο κελί της γυναικείας πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλών θα κρατηθεί η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, ενώ πιθανότατα θα υπάρχει άλλη μία γυναίκα στο κελί της.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι το ζεύγος Παπαντωνίου πρέπει να προφυλακιστεί, καθώς είναι ύποπτοι για να διαφύγουν στο εξωτερικό. Αυτό καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί, ενώ δεν ήταν καθόλου συνεργάσιμοι όταν ζητήθηκε το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ένταλμα της προσωρινής τους κράτησης αναφέρονται οι τρεις παραπάνω λόγοι που οδήγησαν ανακρίτρια και εισαγγελέα στην απόφαση για προφυλάκιση.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου κράτησε περί τις 18 ώρες και διεξήχθη επί δύο ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη, ενώ επί 5 ώρες απολογήθηκε χθες και η σύζυγός του.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet