Σε τηλεφωνικές διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς προχωρά ο Πρόεδρος
Πολιτική

Σε τηλεφωνικές διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς προχωρά ο Πρόεδρος

Παρά τα σχετικά αιτήματα από τη Ν.Δ., τη Λαϊκή Ενότητα, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εμφανίζεται αποφασισμένος, μετά την επιστροφή της διερευνητικής εντολής από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, να προχωρήσει σε τηλεφωνικές διαβουλεύσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς αντί της σύγκλησης Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα κάνει αυτά τα διερευνητικά τηλεφωνήματα για να διαπιστώσει κατά πόσο υπάρχει πιθανότητα ανάδειξης κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή. Πρόκειται για μια τυπική διαδικασία, δεδομένου ότι ο Αλέξης Τσίπρας, οι ΑΝ.ΕΛ. και το ΚΚΕ έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συμβάλουν σε κάτι τέτοιο.

Ο κ. Παυλόπουλος έχει δεχθεί κριτική για τη διαδικασία που έχει επιλέξει, ωστόσο πηγές από την Προεδρία επισημαίνουν ότι το Σύνταγμα δεν ορίζει πώς θα πρέπει να γίνει η τελική διαβούλευση μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, εάν θα πρέπει να γίνει διά ζώσης ή τηλεφωνικά.

Έτσι, αν και η Ν.Δ. επιμένει σε σύσκεψη, έστω και για τον καθορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης, όλα δείχνουν ότι ολοκληρώνεται η προσπάθεια για ανάδειξη κυβέρνησης από την παρούσα Βουλή και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προχωρήσει στην αποδοχή της παραίτησης του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το αργότερο έως την Παρασκευή θα σχηματιστεί η υπηρεσιακή κυβέρνηση, με υπηρεσιακή πρωθυπουργό την πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου.

Σε αυτό το πλαίσιο, αρχίζει πλέον και επισήμως η προεκλογική περίοδος, με τις κάλπες να στήνονται στις 20 Σεπτεμβρίου.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet