“Σκοτσέζικο ντους” με τη διαπραγμάτευση
Πολιτική

“Σκοτσέζικο ντους” με τη διαπραγμάτευση

Εργαζόμαστε μαζί με τους δανειστές για μια λύση κατάλληλη για τον ελληνικό λαό που θα φέρει την Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης, δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μετά την ολοκλήρωση της δίωρης συνάντησής του με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Σημαντική, ενδιαφέρουσα και φιλική χαρακτήρισε τη συνάντηση ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε ότι είναι εφικτή μέσα στις επόμενες ημέρες μια αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία. Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να βρίσκονται σε στενή επαφή το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με πηγή της Κομισιόν, ο Γιούνκερ εξήγησε στον Αλ. Τσίπρα την πιθανή διαδικασία με τους εταίρους για μια αμοιβαία επωφελή λύση έγκαιρα.

Νωρίτερα, μήνυμα για επίσπευση των διαπραγματεύσεων είχε στείλει ο πρόεδρος της Ε.Ε. Ντόναλντ Τουσκ, λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλος χρόνος για παιχνίδια, οι διαπραγματεύσεις πρέπει να ολοκληρωθούν και να υπάρξει συμφωνία άμεσα.

Εκτιμάται ότι η δήλωση Γιούνκερ βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με αυτήν του Τουσκ, θέτοντας νέο ορόσημο για μια συμφωνία στο Eurogroup της 18ης Ιουνίου.

Κατά πληροφορίες, στη συνάντηση συζητήθηκε το χρηματοδοτικό και το δημοσιονομικό σκέλος της συμφωνίας. Το επόμενο βήμα είναι η εξειδίκευση των προτάσεων στα τεχνικά κλιμάκια.

«Βόμβα» από το ΔΝΤ

Ωστόσο, στην καθιερωμένη εβδοαμαδιαία ενημέρωση από το ΔΝΤ, ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι Ράις δήλωσε ότι οι διαφορές με την Ελλάδα είναι τεράστιες (major differences) και ότι δεν έχει υπάρξει πρόοδος στο να μειωθεί η απόσταση μεταξύ των δύο πλευρών.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet