Σπεύδει με αντιπροτάσεις στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση
Πολιτική

Σπεύδει με αντιπροτάσεις στις Βρυξέλλες η ελληνική κυβέρνηση

Η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να καταθέσει αντιπροτάσεις, προκειμένου να γεφυρωθούν οι εναπομείνασες διαφορές, όπως ακριβώς συμφωνήθηκε στη συνάντηση Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ, αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Για τον λόγο αυτό, όπως αναφέρει το Μαξίμου, εκπρόσωποι του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, θα βρίσκονται το Σάββατο στις Βρυξέλλες για να συναντηθούν με εκπροσώπους των θεσμών.

Κατά πληροφορίες, η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από τον αντιπρόεδρο Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά και τον Ευκλ. Τσακαλώτο.

Η εκτίμηση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι βρισκόμαστε περισσότερο από άλλοτε κοντά σε συμφωνία, λένε οι ίδιες πηγές, αφού η διαφορά στα πρωτογενή πλεονάσματα είναι μόνο της τάξης του 0,25%.

«Συνεπώς αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική βούληση αλληλοκατανόησης. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να φανταστεί κανείς ότι η ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία θα οδηγούσε την Ευρώπη σε διχασμό για μία τόσο μικρή διαφορά και για την επιμονή να μην εφαρμοστεί στην Ελλάδα το θεσμικό πλαίσιο των συλλογικών διαπραγματεύσεων που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες» καταλήγουν.

Νέα επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Στη συζήτηση εξετάστηκαν τα επόμενα βήματα της διαπραγμάτευσης.

«Δεν ισχύουν τα περί τελεσιγράφου»

Εξάλλου, σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, οι πληροφορίες περί τελεσιγράφου 24 ωρών στην Ελλάδα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Τα σημερινά δημοσιεύματα των πρακτορείων Reuters [δήθεν συζήτηση για χρεοκοπία της Ελλάδας στο EWG στην Μπρατισλάβα] και Bloomberg [24ωρο τελεσίγραφο στην ελληνική πλευρά] δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα» αναφέρουν κυβερνητικές πηγές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet