Στ. Θεοδωράκης: «Να γίνει το Ποτάμι η 3η πολιτική δύναμη της χώρας»
Πολιτική

Στ. Θεοδωράκης: «Να γίνει το Ποτάμι η 3η πολιτική δύναμη της χώρας»

Είναι πολύ σημαντικό το Ποτάμι να καταστεί η τρίτη πολιτική δύναμη της χώρας, τόνισε ο επικεφαλής του κόμματος, Σταύρος Θεοδωράκης σε «ανοιχτή» συνέντευξη Τύπου την οποία παραχώρησε στους δημοσιογράφους και στο κοινό το οποίο παραβρέθηκε, το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Οκτωβρίου, σε κεντρικό καφέ της πόλης των Σερρών.

«Όλοι αναγνωρίζουν ότι μπορεί να έχει μια ρεαλιστική άποψη για την ελληνική πολιτική ζωή και μπορεί να την επιβάλει και δεν έχει βαρίδια, δεν έχει κομματικούς στρατούς να εξυπηρετήσει. Είναι επίσης πάρα πολύ σημαντικό η τρίτη διερευνητική εντολή στην επόμενη Βουλή να μην δοθεί στη Χρυσή Αυγή», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης, αιτιολογώντας τη θέση του για την αναγκαιότητα το Ποτάμι να καταλάβει την τρίτη θέση στην επόμενη Βουλή.

Αναφερόμενος στην τρόικα και τους δανειστές, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης επεσήμανε ότι «η λύση είναι να υπάρχει ένα πειστικό πρόγραμμα βγαλμένο από τους Έλληνες για τους Έλληνες» και συμπλήρωσε ότι «αυτό είναι που λέμε εμείς ένα πατριωτικό σχέδιο δράσης. Η Ελλάδα δεν έχει ξεφύγει απόλυτα τον κίνδυνο και αυτό φάνηκε τις τελευταίες μέρες . Η χώρα πρέπει να απαλλαγεί από τα μνημόνια και τους ελεγκτές, αλλά υποχρέωση σου, ως κυβερνήτης δεν είναι να έχεις ωραίες ιδέες, είναι να τις σχεδιάζεις. Υποχρέωσή σου είναι να βρεις τον τρόπο αυτή η χώρα να συνεχίζει να προχωρά και να βρίσκει χρήμα, χωρίς τους ελεγκτές».

Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας η χώρα να αποφασίζει μόνη της, σημειώσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης.

«Όχι στις τζάμπα μαγκιές προς τους δανειστές»

«Εμάς οι “τζάμπα μαγκιές” να τους “πετάξουμε τώρα στη θάλασσα” ή να σκίσουμε δημοσίως τα έγγραφα που μας έχουνε δώσει μας φοβίζουν και δεν θέλουμε για το πρόσκαιρο όφελος, το προεκλογικό, να οδηγήσουμε το μέλλον της χώρας με νέα δάνεια και πολύ ακριβά επιτόκια» τόνισε χαρακτηριστικά.

Κάλεσε τέλος την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσουν άμεσα στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ειδικά για το θέμα της ευθύνης των υπουργών, καθώς και στην αλλαγή του εκλογικού συστήματος.

Γεωγραφικός προσδιορισμός για το όνομα της ΠΓΔΜ

Απαντώντας σε ερώτηση για το όνομα «Δημοκρατία της Μακεδονίας» που χρησιμοποιεί ως συνταγματικό η ΠΓΔΜ, ο επικεφαλής του Ποταμιού υποστήριξε ότι «υπάρχουν χώρες του ΟΑΣΑ που αναγνωρίζουν αυτή τη χώρα ως Μακεδονία. Αυτό είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και χάσαμε μια μεγάλη ευκαιρία. Για μένα έπρεπε τολμηρά το πολιτικό σύστημα να προσδιορίσει με έναν γεωγραφικό, όχι άλλο, προσδιορισμό τα Σκόπια ώστε να πιεστούν και να δεχθούν το Βόρεια Μακεδονία. Το ίδιο πρόβλημα θα μπορούσαμε να έχουμε αύριο με άλλες περιοχές, η λύση δεν είναι να κλείνεις τα μάτια».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet