Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα – Δύο νέες Navtex σε περιοχές ευθύνης Ελλάδας & Κύπρου
Πολιτική

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα – Δύο νέες Navtex σε περιοχές ευθύνης Ελλάδας & Κύπρου

Συνεχίζει να προκαλεί η Τουρκία, ένα μόλις 24ωρο μετά το αυστηρό μήνυμα των Ευρωπαίων προς την Άγκυρα, καλώντας την να σταματήσει τη δραστηριότητά της σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ.

Σύμφωνα με τον Φιλελεύθερο της Κύπρου, η Τουρκία δέσμευσε για έρευνα, με δύο νέες Navtex, θαλάσσια ζώνη από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Ιεράπετρας στην Κρήτη.

Ειδικότερα, με τις Navtex 0283/18 και 0288/18 η Τουρκία δεσμεύει θαλάσσια ζώνη μήκους 580 χιλιομέτρων και πλάτους 25 χιλιομέτρων στις περιοχές ευθύνης Κύπρου και Ελλάδας, για επιστημονικές έρευνες από το γερμανικό πλοίο «MARIA S. MERIAN».

Το συγκεκριμένο πλοίο είχε διεξαγάγει επιστημονικές έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου το 2010-2011, με βάση τη Λεμεσό και εγκρίσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Να σημειωθεί εδώ ότι σε δηλώσεις του μετά από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής των 27 στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει επειγόντως τη δραστηριότητά της σε Αιγαίο και κυπριακή ΑΟΖ, εκφράζοντας εκ μέρους των ηγετών των «27» την αλληλεγγύη της Ε.Ε. στην Κύπρο και την Ελλάδα.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet