“Τέλος χρόνου για την Ελλάδα” υποστηρίζουν οι Financial Times
Πολιτική

“Τέλος χρόνου για την Ελλάδα” υποστηρίζουν οι Financial Times

Στις αυστηρές συστάσεις των πιστωτών προς την ελληνική κυβέρνηση εστιάζει το κεντρικό θέμα των Financial Times με τίτλο «Τέλος χρόνου για την Ελλάδα, μετά την προειδοποίηση στον Τσίπρα ότι το ΄παιχνίδι θα τελειώσει΄».

Η βρετανική εφημερίδα τονίζει ότι οι πιστωτές της Ελλάδας εξαπέλυσαν την Πέμπτη τις πιο σκληρές προειδοποιήσεις έναντι της ελληνικής κυβέρνησης από τότε που ξεκίνησε η πεντάμηνη κόντρα για το πρόγραμμα διάσωσης, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αποσύρει την διαπραγματευτική του ομάδα και τους Ευρωπαίους ηγέτες να λένε ότι ο χρόνος για συμβιβασμό έχει λήξει.

Η εφημερίδα επικαλείται αξιωματούχους που αναφέρουν ότι αν δεν κλείσει συμφωνία ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, δεν θα υπάρχει αρκετός χρόνος ώστε η Αθήνα να αποκτήσει πρόσβαση σε χρήματα πριν απαιτηθεί η αποπληρωμή των 1,5 δισ. ευρώ προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου και η αποπληρωμή των 3,5 δισ. ευρώ για τα ομόλογα της ΕΚΤ στις 20 Ιουλίου.

Σύμφωνα με τρεις ανώτατους αξιωματούχους της ευρωζώνης, στους οποίους αναφέρονται οι Financial Times, Γερμανοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν άλλες κυβερνήσεις της ευρωζώνης πως δεν είναι πλέον διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν πέρα από τη συμβιβαστική πρόταση που παρουσιάστηκε στον κ. Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα από τον κ. Γιούνκερ εκ μέρους των πιστωτών της Ελλάδας.

Οι αξιωματούχοι είπαν ότι η κατηγορηματική απόρριψη της πρότασης από τον κ. Τσίπρα στο ελληνικό κοινοβούλιο την Παρασκευή, μαζί με την προσπάθεια της κυβέρνησής του να επαναδιαπραγματευτεί τους στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα που πίστευαν ότι είχαν συμφωνήσει, έχουν πείσει το Βερολίνο ότι μια πιο σκληρή στάση με τελεσίγραφο (take it or leave it) πρέπει να δοκιμαστεί. «Η μόνη απάντηση που ψάχνουν από τους Έλληνες είναι το ναι» ανέφερε ένας αξιωματούχος της ευρωζώνης στους F.T.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet