Τις επόμενες κινήσεις του εξετάζει το Μαξίμου μετά το δημοψήφισμα
Πολιτική

Τις επόμενες κινήσεις του εξετάζει το Μαξίμου μετά το δημοψήφισμα

Τα επόμενα βήματά του εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου μετά το δημοψήφισμα, με στόχο, όπως αναφέρουν σε δηλώσεις τους κορυφαία στελέχη, την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας το συντομότερο δυνατόν.

Τηλεφωνική επικοινωνία Τσίπρα – Ολάντ

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την οποία σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου συζήτησαν για ένα νέο πλαίσιο συμφωνίας, καθώς και για την εξεύρεση κοινού τόπου για λύση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασαν λίγο πριν από τις 8 το βράδυ μαζί με τον πρωθυπουργό οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, Τέρενς Κουίκ, καθώς και τα μέλη της κυβέρνησης Ι. Τσιρώνης, Ελ. Κουντουρά. Λίγο αργότερα προσήλθαν ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγάσακης και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, το απόγευμα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με την συμμετοχή στελεχών και υπουργών, όπου έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για την επόμενη ημέρα, ενώ επαναβεβαιώθηκε η θέση του κόμματος ότι σε όλες τις εμφανίσεις τους υπουργοί και κομματικά στελέχη θα πρέπει να υπογραμμίζουν την σημασία της εθνικής ενότητας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Χουλιαράκης, Παππάς και Τσακαλώτος είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή να αναχωρήσουν για τις Βρυξέλλες.

Παράλληλα, κορυφαία κομματικά στελέχη εκφράζουν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το ομαλό κλίμα που επικρατεί σε όλη τη χώρα.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος το δημοψήφισμα αποτελεί αφετηρία για νέες συνομιλίες με τους δανειστές με στόχο μια λύση βιώσιμη το συντομότερο δυνατόν.

Όπως, εξάλλου, έχει δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας η συμφωνία μπορεί να κλείσει ακόμη και μέσα σε 48 ώρες, καθώς η κυβέρνηση σκοπεύει να κινηθεί τάχιστα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να ξεκινήσει άμεσα νέο γύρο επαφών με τους Ευρωπαίους ηγέτες, ακόμη κι από το βράδυ της Κυριακής.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet