Υπό βαρύ κλίμα η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
Πολιτική

Υπό βαρύ κλίμα η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Σε συνθήκες ακραίας πόλωσης θα οδηγηθεί το κοινοβούλιο στις δύο επόμενες ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και πιθανότατα σε εκλογές (στις 25 Ιανουαρίου), αφού κοινή πλέον είναι η εκτίμηση πως ούτε χρόνος, ούτε πολύ περισσότερο διάθεση για συναίνεση υπάρχει μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων.

Το ζητούμενο τώρα, λέει κυβερνητικός βουλευτής, είναι να ξεκαθαρίσει το τοπίο πριν από τη δεύτερη ψηφοφορία την ερχόμενη Τρίτη στη Βουλή διότι «εν μέσω καταγγελιών για χρηματισμό, μηνύσεων, CD και αντεγκλήσεων με βαρύτατους χαρακτηρισμούς, δεν πας πουθενά».

Από χθες το βράδυ και ειδικά από τη στιγμή που ο Π. Χαϊκάλης, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Mega επιχείρησε να εμπλέξει τον πρωθυπουργό, στο Μαξίμου είναι έκδηλος ο εκνευρισμός. Ενδεικτική είναι άλλωστε η απόφαση του κ. Σαμαρά να μηνύσει τον κ. Χαϊκάλη.

Την ίδια ώρα μάλιστα που το πρωθυπουργικό γραφείο, με ανακοίνωσή του το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης, επιχειρούσε να βάλει φρένο στην οξεία πολιτική αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, διαμηνύοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ακολουθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στο «απίστευτο υβρεολόγιο» κατά του πρωθυπουργού, με στόχο να αποφευχθούν οι συνέπειες «της διχόνοιας, της λάσπης και των ύβρεων» για τη χώρα.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού μιλούν από χθες το βράδυ για «διασπορά ψευδών ειδήσεων» και για «την απόλυτη συκοφαντία και αθλιότητα στην κορύφωσή τους», ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και η ανακοίνωση των δύο ανεξάρτητων βουλευτών Βουδούρη

Δήλωση Αλ. Τσίπρα για την υπόθεση Χαϊκάλη

Στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζουν τη χθεσινή αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Περιφέρεια Αττικής, δήλωσε ότι «εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει ότι ακολουθείται ένας δρόμος ολισθηρός, ένας δρόμος μεθοδεύσεων, πιέσεων, διότι επιχειρείται να τετραγωνιστεί ο κύκλος», ενώ χαρακτήρισε «σοβαρή» την «καταγγελία» Χαϊκάλη για την οποία «θα πρέπει να δούμε τι λέει η δικαιοσύνη». 

Στο ΠΑΣΟΚ ζουν στον  «αστερισμό» της δημιουργίας κόμματος από τον Γ. Παπανδρέου, κάτι που θεωρούν πλέον βέβαιο ότι θα γίνει, αμέσως μετά την τρίτη και τελευταία ψηφοφορία στη Βουλή ακόμη κι αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος κι όπως είναι φυσικό έχουν αλλού στραμμένο το ενδιαφέρον τους.

Και να σκεφτεί κανείς, λέει κυβερνητικός βουλευτής, «ότι ο κ. Χαϊκάλης, μέχρι πρότινος ήταν μεταξύ εκείνων που θεωρούνταν ότι μπορεί να ψηφίσει ‘‘ναι’’ για ΠτΔ από την παρούσα Βουλή».

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet