“Όχι” Παναγιώτη Λαφαζάνη σε τρίτο μνημόνιο
Πολιτική

“Όχι” Παναγιώτη Λαφαζάνη σε τρίτο μνημόνιο

Την αντίθεσή του σε ένα τρίτο μνημόνιο με σκληρά μέτρα λιτότητας που θα στραγγαλίσουν την ανάπτυξη τάχθηκε ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ειδικότερα, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε πως ένα τρίτο μνημόνιο, που θα προβλέπει αυστηρή λιτότητα, δεν αφήνει καμία προοπτική ανάκαμψης της χώρας.

Την αντίθετη θέση της Αριστερής Πλατφόρμας στα μέτρα που θα κληθεί να εφαρμόσει η κυβέρνηση σε περίπτωση συμφωνίας με τους εταίρους ενισχύει και το κάλεσμα που απηύθυνε ο βουλευτής Στάθης Λεουτσάκος, μέσω τηλεοπτικού σταθμού, για συμμετοχή στη συγκέντρωση υπέρ του «Όχι» στην πλατεία Συντάγματος, την Παρασκευή.

Οι δηλώσεις και των δύο δείχνουν τη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή η Αριστερή Πλατφόρμα, τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποστηρίζει ότι δεν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

«Όλοι αντιλαμβάνονται ότι αυτή τη στιγμή, σε αυτές τις κρίσιμες ιστορικές συνθήκες, αυτό που έχει σημασία είναι να μπορέσουμε να πατήσουμε στα πόδια μας. Θα υπάρχει ψήφος κατά συνείδηση αλλά η συνείδηση σε αυτές τις ιστορικές στιγμές προφανώς θέτει ζητήματα όχι μόνο για την κυβέρνηση αλλά και την ευθύνη απέναντι στο λαό» είπε.

Άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, ο Δημήτρης Βίτσας, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας, απέρριψαν τα σενάρια περί Grexit και επέμειναν ότι στόχος είναι η υπογραφή συμφωνίας.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet