Πειθαρχική εξέταση για την αναβολή της δίκης Siemens
Πολιτική

Πειθαρχική εξέταση για την αναβολή της δίκης Siemens

Τη διενέργεια άμεσης πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες που οδήγησαν στην επ΄ αόριστον αναβολή της δίκης της Siemens.

«Παρακαλούμε να διενεργήσετε άμεσα πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση για να εντοπισθούν τυχόν ευθύνες για την επ΄ αόριστον αναβολή της υπόθεσης», αναφέρει στην έγγραφη παραγγελία της η κ. Δημητρίου.

Η έρευνα ανατέθηκε στην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Άννα Ζαΐρη.

Το πρωί της Τετάρτης η κα Δημητρίου, κατά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, στο Μέγαρο Μαξίμου, είπε ότι έχει ξεκινήσει η διερεύνηση για τυχόν ευθύνες στην εμπλοκή που παρουσιάστηκε.

Εξάλλου, ο πρωθυπουργός είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, από τον οποίο ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Siemens.

Την Πέμπτη ο υπουργός Δικαιοσύνης θα μεταβεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και θα ζητήσει από την κα Ξένη Δημητρίου να παραγγείλει την εκδίκαση των δύο υποθέσεων της Siemens που βρίσκονται στο ακροατήριο (ψηφιοποίηση παροχών του ΟΤΕ και δωροδοκία τέως κυβερνητικών στελεχών), κατ’ απόλυτη προτεραιότητα, όπως προβλέπει το άρθρο 30 παρ. 3 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, για υποθέσεις εξαιρετικής φύσης.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet