Η Δικαιοσύνη αντεπιτίθεται για τον θόρυβο γύρω από την υπόθεση Siemens
Πολιτική

Η Δικαιοσύνη αντεπιτίθεται για τον θόρυβο γύρω από την υπόθεση Siemens

Για «σκόπιμες διαρροές από άγνωστους, δήθεν πολιτικούς κύκλους, με αισχρά υπονοούμενα, που δεν είναι σε θέση να συγκαλύψουν την αλήθεια» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, Ισίδωρος Ντογιάκος, σχετικά με τον θόρυβο που έχει προκληθεί για την αναβολή της υπόθεσης Siemens και την απόδοση ευθυνών στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Ο κ. Ντογιάκος, στην έγγραφη ανακοίνωσή του, επισημαίνει ότι ο αρμόδιος εισαγγελέας εφετών εγκαίρως και εγγράφως, προ της ενάρξεως της δίκης, απευθύνθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας την επίσπευση της μετάφρασης, ενώ αναφέρει επίσης ότι εγγράφως είχε απευθυνθεί η Εισαγγελία για το θέμα αυτό και στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Ισίδωρου Ντογιάκου:

«Με αφορμή τον θόρυβο που δημιουργήθηκε μετά την αναβολή της δίκης στην υπόθεση της Siemens, ανακοινώνεται ότι στις 8-4-2015, δηλαδή πολύ πριν την έναρξη της δίκης στις 27 Νοεμβρίου του 2015, ο αρμόδιος Εισαγγελέας με το υπ΄αριθμόν πρωτ. 23002/8-4–2015 έγγραφό του προς τη Μεταφραστική Υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, ζήτησε τη μετάφραση του υπ΄ αριθμόν 399/2015 παραπεμπτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών από την Ελληνική στη Γερμανική γλώσσα.

»Λόγω της καθυστέρησης στη μετάφραση, ακόμη και μετά την έναρξή της δίκης, με αλλεπάλληλα έγγραφά του, τα οποία προς ενημέρωση και για την αναγκαία συνδρομή κοινοποιήθηκαν στα γραφεία των κ.κ. Υπουργών Εξωτερικών και Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (αριθμός πρωτ. 61406/4-11-2015, 70277/11-12-2015, 29410/27-4-2016), ζήτησε επιμόνως την επίσπευση της μετάφρασης, η οποία ολοκληρώθηκε στις 13-5-2016 και το βούλευμα υποβλήθηκε μεταφρασμένο στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών στις 16-5-2016.

»Σε όλα τα στάδια ελέγχου της δικογραφίας και προσδιορισμού της υπόθεσης προς εκδίκαση, τηρήθηκαν επακριβώς οι ισχύουσες διατάξεις και η νομολογία του Αρείου Πάγου και άλλων Ανωτάτων Δικαστηρίων.

»Σκόπιμες διαρροές από αγνώστους, δήθεν πολιτικούς κύκλους, με αισχρά υπονοούμενα, δεν είναι σε θέση να συγκαλύψουν την αλήθεια».

Σκληρή ανακοίνωση και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) κάνει λόγο για επιχειρούμενη απαξίωση της Δικαιοσύνης από ελάχιστους πολιτικούς και μη, σε σημείο μάλιστα άκρας συκοφαντίας.

Όπως σημειώνεται: «Η επιχειρούμενη, ευτυχώς από ελάχιστους πολιτικούς και μη, απαξίωση της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της δημοσίως (μέσω των ΜΜΕ κ.λπ.) και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να αμφισβητείται γενικώς και αορίστως η αμεροληψία και η αξιοπιστία της, αφ΄ ενός μεν αποτελεί άκρα συκοφαντία κατά της ισότιμης και ισόκυρης με την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, δικαστικής εξουσίας, αφ’ ετέρου δε δημιουργεί στους πολίτες ανασφάλεια χωρίς τουλάχιστον μέχρι στιγμής να γνωρίζουμε τελικά αυτή η συμπεριφορά ποιον εξυπηρετεί.

»Εμείς, οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε κατά την άσκηση των καθηκόντων μας (κενές οργανικές θέσεις, έλλειψη αναλόγων κτιριακών εγκαταστάσεων, επαρκούς γραμματειακής υποστήριξης, μηχανογραφικής οργάνωσης, μεταφραστικού τμήματος, διερμηνέων, δικαστικής αστυνομίας κ.λπ.) θα συνεχίσουμε, όπως άλλωστε διαχρονικά πράττουμε, έχοντας βεβαίως υποχρέωση προς τούτο, να προσφέρουμε αόκνως τις υπηρεσίες μας στους πολίτες της χώρας μας, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και πάντοτε σύμφωνα με το Σύνταγμα, τους νόμους και προπαντός με τη συνείδησή μας».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet