10 μονάδες μπροστά η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση
Πολιτική

10 μονάδες μπροστά η Ν.Δ. σε νέα δημοσκόπηση

Προβάδισμα δέκα ποσοστιαίων μονάδων έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, η Ν.Δ. συγκεντρώνει ποσοστό 27,5% έναντι 17,5 του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χ.Α. με 7,5%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 5,5%, το ΚΚΕ με 5,5%, το Ποτάμι με 1,5%, οι ΑΝΕΛ με 2%, η Ένωση Κεντρώων με 3,5% και η Λαϊκή Ενότητα 1,5%.

Στην παράσταση νίκης προηγείται η Ν.Δ. με 52,5% έναντι 18,5% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, με ποσοστό 22%, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ακολουθεί με 19% ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Καχύποπτη εμφανίζεται η πλειονότητα των ερωτηθέντων και σε ό,τι αφορά στον πρόσφατο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, καθώς το 64% να θεωρεί πως πίσω από τη διαδικασία υποκρύπτονταν πολιτικές σκοπιμότητες.

Τέλος, απαισιόδοξο ως προς τα οικονομικά του νοικοκυριού εμφανίζεται το 62% των ερωτηθέντων την ώρα που, στον αντίποδα, μόλις το 1% εκτιμά ότι σίγουρα θα δει βελτίωση μέσα στο επόμενο δωδεκάμηνο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet