Νέος γύρος κόντρας Ν.Δ. – Παππά για τις άδειες
Πολιτική

Νέος γύρος κόντρας Ν.Δ. – Παππά για τις άδειες

Νέα κόντρα ξέσπασε μεταξύ της Ν.Δ. και του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, για τις τηλεοπτικές άδειες. Για προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τον Αλέξη Τσίπρα κάνει λόγο η Ν.Δ., αναφερόμενη στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «όποιος από τους “προσωρινούς υπερθεματιστές” δεν πληροί τις προϋποθέσεις, δεν θα πάρει άδεια». «Η Ν.Δ. αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής» απαντά ο κ. Παππάς.

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της Ν.Δ. τονίζει ότι «οι πολίτες έχουν πλέον απαξιώσει τον διαγωνισμό – παρωδία που έστησε η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες» και υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό, για τον οποίο λέει ότι δεν τον ενημερώνουν ο κ. Παππάς και η κα Γεροβασίλη, ότι ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, που ενέκρινε το υπ’ αριθ. 24/9.9.2016 πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, ανακήρυξε ως οριστικούς υπερθεματιστές τους τέσσερις (4) πλειοδότες.

«Επομένως, αναμένουμε ο κ. Τσίπρας να αποδεχθεί το αίτημά μας και να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Παππάς, οι πλειοδότες, καθώς και όσοι έχουν άμεση εμπλοκή στη διαγωνιστική διαδικασία, που εξελίσσεται σε φιάσκο» καταλήγει η Ν.Δ.

«Είναι προφανές ότι η Ν.Δ. αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής» τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, απαντώντας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σε δήλωσή του από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται, συμμετέχοντας στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το προσφυγικό, σημειώνει ότι η Ν.Δ. «είναι γνήσιος εκφραστής του χρεοκοπημένου παρελθόντος. Τότε, που τα ΜΜΕ δανείζονταν με αέρα και τα κόμματα έπαιρναν δημόσιο χρήμα μέσω Siemens».

Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «ο διαγωνισμός έγινε, τα κριτήρια ήταν αυστηρά, ο οικονομικός έλεγχος γίνεται με το γράμμα του νόμου, οι υποψήφιοι -όπως δικαιούνται- κάνουν ενστάσεις ο ένας για τον άλλο. Ο καθένας ασκεί τα δικαιώματα του» για να επισημάνει ότι «τα χρήματα καταβάλλονται τις επόμενες μέρες».

«Αυτά τα χρήματα υπόσχεται η Ν.Δ. να τα δώσει πίσω στους καναλάρχες» αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και τονίζει: «Είναι ντροπή. Ντροπή μεγαλύτερη ακόμα και από τα 27 χρόνια απραξίας και διαπλοκής».

«Τους ενημερώνουμε» αναφέρει ο Νίκος Παππάς, «πως δεν περνάνε οι θρασύδειλες απειλές εναντίον των μελών της Επιτροπής. Ο διαγωνισμός έχει πραγματοποιηθεί. Όσο και αν η Ν.Δ. φωνάζει, η Ελλάδα προχωρά».

«Ο κ. Παππάς θα πρέπει να συνηθίζει στην ιδέα ότι η υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών έχει ήδη γίνει μπούμερανγκ για τον ίδιο τον υπουργό – καναλάρχη, για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή τους. Σήμερα μάλιστα, μετά τις αποκαλύψεις για τα δάνεια ενός εκ των πλειοδοτών, η υπόθεση εξελίσσεται σε κυβερνητικό Βατερλό» ανταπάντησε η Ν.Δ.

«Όμως, όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του κ. Παππά, τα νέα αυτά δεν πρέπει να φτάνουν στον τόπο των πολυήμερων τουριστικών περιηγήσέων του σε Καναδά και ΗΠΑ. Περιηγήσεων που γίνονται με χρήματα των άγρια φορολογούμενων Ελλήνων πολιτών από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Αυτή είναι η ελληνική πραγματικότητα από την οποία είναι αποκομμένος ο κ. Παππάς, αν και είναι υπουργός… Επικρατείας» πρόσθεσε η Ν.Δ.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet