Αλλαγές σε κόμμα και κυβέρνηση δρομολογεί ο Αλέξης Τσίπρας
Πολιτική

Αλλαγές σε κόμμα και κυβέρνηση δρομολογεί ο Αλέξης Τσίπρας

Σύνθημα για ταυτόχρονες αλλαγές στο κόμμα και στην κυβέρνηση έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως σημειώνει «Το Βήμα της Κυριακής», ο χρόνος για τις όποιες αλλαγές και στα δύο επίπεδα καθορίζεται εν πολλοίς και από τις κομματικές διαδικασίες.

Μετά τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου και την εκλογή Κεντρικής Επιτροπής, το νέο όργανο θα πρέπει να συνεδριάσει προκειμένου να εκλέξει το νέο γραμματέα του κόμματος και την Πολιτική Γραμματεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διακινήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, πρόθεση του κ. Τσίπρα είναι να τοποθετήσει ένα από τα κορυφαία υπουργικά στελέχη στη θέση του γραμματέα.

Το όνομα που έχει ακουστεί είναι εκείνο του Π. Σκουρλέτη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο και υπό αυτήν την έννοια θεωρείται ένας από τους βασικούς αποδέκτες του πρωθυπουργικού μηνύματος ότι «είναι πιο σημαντικό για ένα μέλος του κόμματος να είναι εκλεγμένο μέλος της Π.Γ., παρά να είναι υπουργός» και ότι «οι υπουργικοί θώκοι δεν έχουν εκχωρηθεί ούτε παραχωρηθεί σε κανέναν με κριτήρια μονιμότητας».

Μία μετακίνηση υπουργού στο κόμμα θα σημάνει την ενεργοποίηση και των διαδικασιών για τις αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης εντός των αμέσως προσεχών ημερών…

Διαβάστε περισσότερα στο «Βήμα της Κυριακής» που κυκλοφορεί.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet