Μαίνεται η διαμάχη κυβέρνησης – Ν.Δ. για το ΕΣΡ
Πολιτική

Μαίνεται η διαμάχη κυβέρνησης – Ν.Δ. για το ΕΣΡ

Μαίνεται η διαμάχη κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για το ζήτημα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) ενόψει της προγραμματισμένης για την Πέμπτη σύγκλησης της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Η Ν.Δ., με μία σκληρή ανακοίνωση, κατηγορεί την κυβέρνηση για τακτικισμούς και «φθηνά επικοινωνιακά “μερεμέτια”» που δεν «ξεγελούν πια κανέναν», ενώ κάνει λόγο για νέα προσπάθεια παράκαμψης του ΕΣΡ.

Προαναγγέλλοντας εμμέσως ότι θα παραμείνει στην γραμμή της κατάργησης του συνόλου του «νόμου Παππά», η Ν.Δ. προσθέτει: «Αν τους αδικούμε, μπορούν να το αποδείξουν. Ας επιστρέψουν τις αρμοδιότητες στο ΕΣΡ, όπως ορίζουν το Σύνταγμα και το ΣτΕ, προκειμένου να συγκροτηθεί ένα ισχυρό και πραγματικά ανεξάρτητο ΕΣΡ που δεν θα είναι υποχείριο της Κυβέρνησης».

Αντιδρώντας ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παππάς απάντησε ότι «υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων και τη διαφαινόμενη απόφαση του ΣτΕ, η Βουλή μετέφερε στο ΕΣΡ όλες τις αρμοδιότητες που αφορούν στη διεξαγωγή του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες».

«Δικαιολογίες δεν υπάρχουν. Η Ν.Δ. οφείλει να ανταποκριθεί στο συνταγματικό της καθήκον όπως έχουν κάνει ήδη Κυβέρνηση και κόμματα της αντιπολίτευσης» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Είχε προηγηθεί ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος στην πρώτη του ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιτέθηκε στη Ν.Δ. που, όπως είπε, «από την αρχή υπονόμευσε κάθε προσπάθεια ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου. Υπονόμευσε την προσπάθεια συγκρότησης του ΕΣΡ και παρέβη τη συνταγματική της υποχρέωση να συναινέσει για τη συγκρότηση του ΕΣΡ».

«Από εκεί και πέρα, σε περίπτωση που η Ν.Δ. επιμείνει, έχουμε δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς απόλυτης ανομίας και ασυδοσίας. Θα συζητήσουμε και θα πάρουμε συλλογικά την απόφαση για το πώς θα προχωρήσουμε, σε περίπτωση που η Ν.Δ. αρνηθεί, συνεχίσει να υπονομεύει τη συγκρότηση του ΕΣΡ» πρόσθεσε.

«Όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμη ανοιχτά» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Η Ν.Δ., με την ίδια ανακοίνωση, απάντησε στον κ. Τζανακόπουλο λέγοντας ότι «η Κυβέρνηση, αντί να εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση ευθύνης που επιδεικνύει στο θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, καλά θα κάνει να ζητήσει μια μεγάλη συγνώμη από τον Ελληνικό λαό για τα δεινά που του έχει προκαλέσει και να ψελλίσει, έστω και με καθυστέρηση, μισή κουβέντα για τις σχέσεις της με τον ειδικό δικηγόρο των Panama Papers και των offshore κ. Αρτεμίου».

«Όταν επιτίθεσαι στη Δημοκρατία για να ελέγξεις την ενημέρωση, δεν δικαιούσαι να κουνάς το δάχτυλο. Όταν νομοθετείς με αντισυνταγματικό τρόπο, όταν διενεργείς έναν διαγωνισμό – παρωδία με στόχο να χτίσεις μια φιλική μιντιακή ολιγαρχία και όταν αποπειράσαι να κλείσεις κανάλια με μια κατάπτυστη νυχτερινή (ν)τροπολογία την οποία αποσύρεις κακήν κακώς, δεν μπορείς να μιλάς για νομιμότητα» πρόσθεσε η Ν.Δ.

«Το ποιος προκάλεσε την ανομία και ποιος δημιούργησε το χάος, το αντιλαμβάνονται πλέον όλοι οι Έλληνες μετά και την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας» τόνισε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet