Έντονη αντίδραση της Αθήνας σε νέα πρόκληση της Άγκυρας στο Καστελόριζο
Πολιτική

Έντονη αντίδραση της Αθήνας σε νέα πρόκληση της Άγκυρας στο Καστελόριζο

Έντονες αντιδράσεις, με αποτέλεσμα την επίδοση ρηματικής διακοίνωσης και διαβήματος, προκάλεσε εκ μέρους της Αθήνας, την Παρασκευή, η κίνηση της Τουρκίας να εκδώσει προκλητική αγγελία προς ναυτιλλομένους με την οποία δέσμευε περιοχή στην οποία συμπεριλαμβανόταν/εγκλωβιζόταν το Καστελόριζο για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Η Άγκυρα, με τη NAVTEX 717/16, δέσμευε τη συγκεκριμένη περιοχή για άσκηση το Σάββατο 12 Νοεμβρίου και την Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

Ωστόσο, το απόγευμα της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου η αγγελία «κατέβηκε» από τη σχετική τουρκική ιστοσελίδα της Υδρογραφικής Υπηρεσίας της γειτονικής χώρας. Είχε προηγηθεί έκδοση ελληνικής NAVTEX που ακύρωνε την τουρκική.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», αργά το βράδυ της Παρασκευής η Τουρκία αποφάσισε να εκδώσει δύο νέες αγγελίες που δεσμεύουν παραλλαγές της ίδιας περιοχής και πάλι για άσκηση με πραγματικά πυρά.

Οι δύο νέες NAVTEX με αριθμούς 723/16 και 724/16 «μεταφέρουν» τις δεσμευμένες περιοχές νοτιότερα του Καστελόριζου και αφορούν στις περιόδους 12 και 15 Νοεμβρίου (η πρώτη) και 15 και 17 Νοεμβρίου (η δεύτερη).

Πηγή: in.gr/Άγγελος Αθανασόπουλος

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet