Εκρηκτικό Eurogroup: «Μας σπρώχνετε σε εκλογές» – «Να πάτε»
Οικονομία-Αγορά

Εκρηκτικό Eurogroup: «Μας σπρώχνετε σε εκλογές» – «Να πάτε»

«Δεν μπορούμε να πάρουμε νέα μέτρα, αν μας πιέσετε κι άλλο θα αναγκαστούμε να πάμε σε εκλογές». Με αυτήν τη δραματική προειδοποίηση ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, έθεσε ξεκάθαρα το δίλημμα στο Eurogroup της περασμένης Δευτέρας. «Αν νομίζετε ότι δεν αντέχετε τότε να πάτε»(!) ήταν η αντίδραση που εισέπραξε ο Έλληνας υπουργός, όπως τη συνοψίζουν στο «Βήμα» πηγές πολύ κοντά στις συνομιλίες.

«Ήταν ένα πολύ κακό Eurogroup» επιβεβαιώνει Ευρωπαίος αξιωματούχος. «Εκτός από την Κομισιόν, όλοι οι άλλοι ήταν εναντίον του κ. Τσακαλώτου. Καιρό είχα να δω τόσο άσχημο αποτέλεσμα για την Ελλάδα, ίσως με λίγη χρυσόσκονη για το χρέος. Πέρα από τα πλεονάσματα στο 3,5% του ΑΕΠ ήταν σαφέστατο ότι θέλουν οπωσδήποτε το ΔΝΤ μέσα στη συμφωνία».

Ακόμη και ο συνήθως εγκρατής επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί φέρεται να είπε, συνομιλώντας με την ελληνική αποστολή: «Η απόφαση ήταν βίαιη και άδικη, η χειρότερη των τελευταίων ετών».

Σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, την Πέμπτη το βράδυ «ράγισε το γυαλί» των σχέσεων της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή μετά τη μονομερή, όπως θεωρούν οι Βρυξέλλες, πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώσει έκτακτη ενίσχυση στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet