Μητσοτάκης: Τα φιλαράκια του Μαδούρο δεν θα μας κάνουν μαθήματα
Πολιτική

Μητσοτάκης: Τα φιλαράκια του Μαδούρο δεν θα μας κάνουν μαθήματα

Την ανάγκη μιας μεγάλης πολιτικής αλλαγής που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να πραγματοποιήσει μια ριζική επανεκκίνηση, εξέφρασε, μιλώντας στην Κομοτηνή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Ποτέ άλλοτε η Ελλάδα δεν είχε ανάγκη από μια τόσο ριζική επανεκκίνηση. Να αφήσει πίσω της όλο αυτό τον εφιάλτη και να ξαναμπεί σε έναν δρόμο. Και αυτό έχει ως προϋπόθεση μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Ο κ. Τσίπρας δοκιμάστηκε και απέτυχε» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι η Ν.Δ. ως κυβέρνηση θα είναι δίκαιη και ακέραια με όλους. «Η στάση μας θα είναι καθαρή έναντι όλων. Λάθη έκαναν και οι δανειστές μας. Υπέδειξαν και ανέχτηκαν και εκείνοι τον δρόμο της υπερφορολόγησης αντί αυτού των περικοπών, ειδικά στο πρώτο Μνημόνιο. Σήμερα επαναλαμβάνουν το ίδιο λάθος με αποτέλεσμα να έχει πληγεί η πραγματική οικονομία».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέλυσε τον οδικό χάρτη εξόδου της Ελλάδας από την κρίση. «Δεσμευόμαστε για δραστική μείωση φόρων» είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ. και πρόσθεσε: «Δεσμευόμαστε στη μείωση του συντελεστή φόρου στις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% μέσα σε δυο χρόνια. Δεσμευόμαστε σε μείωση του ΕΝΦΙΑ, κατά 30% μέσα σε δύο χρόνια, στην επαναφορά του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια από το 24% στο 13%, καθώς και στην κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. άσκησε έντονη κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, τονίζοντας: «Έταξαν στους πάντες τα πάντα, φουντώνοντας ένα ακραίο κύμα δημαγωγίας το οποίο κόντεψε να τινάξει τη χώρα στον αέρα… Από τη μεταπολίτευση και μετά, καμία εκλεγμένη κυβέρνηση δεν έχει προκαλέσει στην πατρίδα μας τόσο μεγάλη ζημιά σε τόσο σύντομο χρόνο».

Ειδικότερα, για τη στάση του Αλέξη Τσίπρα, υπογράμμισε: «Αν έχει φιλότιμο, αντί να κουνάει το δάχτυλο, να βγει να ζητήσει συγνώμη. Φτάσαμε στο έσχατο σημείο πολιτικού ξεπεσμού να ρωτάει “με ποιον είμαστε”. Τα φιλαράκια του Τσάβες και του Μαδούρο, δεν θα κάνουν μαθήματα πατριωτισμού στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Με την Ελλάδα και τους Έλληνες είμαστε. Με την Ελλάδα και τους Έλληνες που στενάζουν από την πολιτική σας».

Ο πρόεδρος της Ν.Δ., στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στον πρωθυπουργό, είπε: «Ο κ. Τσίπρας είναι, σήμερα, ο καλύτερος σύμμαχος όλων εκείνων των ακραίων φωνών στην Ευρώπη που θέλουν την απομόνωση της Ελλάδας».

Μιλώντας για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τόνισε: «Η κατάσταση στην Τουρκία προκαλεί πολλές ανησυχίες. Η Ελλάδα επιδιώκει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας. Αλλά και η Τουρκία θα πρέπει να έχει την ίδια επιδίωξη. Θεμέλιο αυτών των σχέσεων είναι ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, των Διεθνών Συνθηκών και των σχέσεων καλής γειτονίας. Οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του τελευταίου διαστήματος, από την τουρκική πλευρά, δυστυχώς δεν κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αυτό προκαλεί ιδιαίτερο προβληματισμό».

Για το Κυπριακό, επισήμανε: «Στηρίζουμε χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις τον πρόεδρο Αναστασιάδη στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλει για επίτευξη δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης. Είναι πολύ σημαντικό εφόσον πραγματοποιηθεί η πολυμερής διάσκεψη για την επίλυσή του να συμμετέχει και η Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία άλλωστε ανήκει και η Κυπριακή Δημοκρατία».

Καταλήγοντας, υπογράμμισε τρεις συγκεκριμένες πολιτικές δεσμεύσεις:

«Πρώτη δέσμευση: Από το δικό μου στόμα, ψέματα δεν θα ακούσετε. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κορόιδεψε τους πολίτες και σήμερα δεν τους ακούει κανείς. Δεν θα διαπράξουμε το ίδιο λάθος. Θα δεσμευτούμε για πέντε πράγματα και θα γίνουν και τα πέντε. Θα πούμε λίγα, θα γίνουν όλα.

»Δεύτερη δέσμευση: Η πρότασή μας αφορά στα όνειρα και τις προσδοκίες των πολλών. Η Νέα Δημοκρατία εκφράζει τη σιωπηλή πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας. Η πρότασή μας αφορά κυρίως όσους αισθάνονται ξεχασμένοι.

»Και τρίτη δέσμευση: Θα ενώσουμε πάλι όλους τους Έλληνες. Η πρότασή μας είναι ένα νέο πατριωτικό όραμα. Για να βγει η χώρα από την κρίση και να σταθεί ξανά δυνατή και περήφανη».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet