Κρήτη: Ένταση Τσίπρα με αγρότες και δημοσιογράφους
Πολιτική

Κρήτη: Ένταση Τσίπρα με αγρότες και δημοσιογράφους

Ένταση σημειώθηκε στη διάρκεια σύσκεψης των παραγωγικών φορέων της Μεσαράς υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο δημαρχείο Φαιστού, στις Μοίρες της Κρήτης, όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Όπως μεταδίδει το cretapost.gr, ο κ. Τσίπρας μόλις ολοκλήρωσε το εισαγωγικό μέρος της ομιλίας του ζήτησε την αποχώρηση των δημοσιογράφων, των οπερατέρ και των φωτογράφων από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όπου και γίνεται η σύσκεψη, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις.

https://youtu.be/A7LdFQ3O6ww

«Εδώ δεν είναι εκπομπή, είναι σύσκεψη», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε απευθυνόμενος στους αγρότες, «εγώ όταν κάνω συσκέψεις με φορείς, κλείνουν οι πόρτες και μιλάμε ειλικρινά, πρόσωπο με πρόσωπο».

Οι δημοσιογράφοι αρνήθηκαν να βγουν έξω από την αίθουσα, ενώ οι αγρότες δήλωσαν ότι αν φύγουν τα ΜΜΕ, τότε θα αποχωρήσουν κι εκείνοι.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε «όποιος θέλει να κάνει θέατρο μπροστά στους δημοσιογράφους να πάει έξω».

Όπως ακούγεται και στο σχετικό βίντεο που μεταδίδει το cretapost.gr, ο κ. Τσίπρας λέει προς τους διαμαρτυρόμενους, «έχω κάνει τρεις φορές συναντήσεις με αγρότες που ήρθαν στο γραφείο μου. Αν θέλετε να κάνετε θέατρο στις κάμερες κάντε το έξω. Εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα. Όποιος δεν θέλει να σηκωθεί να φύγει (αντιδράσεις από ΜΜΕ και αγρότες) Ακούτε τι σας λέω; Εγώ θα μιλήσω με τους αγρότες πρόσωπο με πρόσωπο. Όποιος θέλει να κάνει θέατρο με δημοσιογράφους να βγει έξω».

Στις αντιρρήσεις των δημοσιογράφων ο κ. Τσίπρας απάντησε «όταν εγώ καλώ συσκέψεις με φορείς, κλείνουν οι πόρτες και κάνουμε ειλικρινή διάλογο. Όχι εκπομπή. Έχετε εκπομπή, λέει σ’ έναν δημοσιογράφο, ας μας φωνάξετε εκεί να κάνουμε debate» και πρόσθεσε προς τους αγρότες «εδώ θα λύσουμε τα προβλήματα, αν θέλετε, αν δεν θέλετε μπορείτε ν’ αποχωρήσετε».

Σύμφωνα με τους διαλόγους που μεταδίδει το τοπικό μέσο:

Πρόεδρος Τεχνικών Τηλεόρασης Κρήτης: Κύριε πρωθυπουργέ είναι κλειστή η σύσκεψη, αν είναι να φύγουμε;

Αλέξης Τσίπρας: Εγώ τοποθετήθηκα και καταλάβατε όλοι τι ακριβώς είπα. Οι συσκέψεις με παραγωγικούς φορείς τις κάνω για να καταγραφούν τα προβλήματα και οι συσκέψεις γίνονται πρόσωπο με πρόσωπο. Αν εδώ γίνεται διαφορετικά, να μου το πείτε.

Δημοσιογράφος: Μα κλειστή είναι η σύσκεψη;

Άγνωστος: Όχι δεν είναι κλειστή, αλλά δεν είναι και για τηλεοπτική κάλυψη. Καμία σύσκεψη δεν ήταν ποτέ ανοιχτή.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet