Νίκος Αναστασιάδης: Τεστ για Ερντογάν η Γενεύη
Πολιτική

Νίκος Αναστασιάδης: Τεστ για Ερντογάν η Γενεύη

Για ιστορική στιγμή κάνει λόγο ο Κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, αναφερόμενος στη συμμετοχή της Τουρκίας στην επικείμενη διάσκεψη της Γενεύης, τονίζοντας ότι στην Ελβετία θα δοκιμαστούν οι προθέσεις της τουρκικής πλευράς και μάλιστα ενώπιον της διεθνούς κοινότητας.

«Για πρώτη φορά απέναντι μας θα ευρίσκεται ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος θα είναι υποχρεωμένος να ανοίξει τα χαρτιά του ενώπιον της διεθνούς κοινότητας και να αποδείξει εάν η θετική ρητορική στην οποία συχνά καταφεύγει, θα μετατραπεί σε συγκεκριμένη πολιτική πρόταση», σημειώνει ο κ. Αναστασιάδης σε άρθρο που δημοσιεύεται στην κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Ο πρόεδρος της Κύπρου επισημαίνει ότι «αυτή την ιστορική στιγμή όχι μόνο δεν μπορούμε να την αγνοήσουμε, αλλά και να την αναδείξουμε, σημειώνοντας ότι αποτελούσε δικό μας στόχο για δεκαετίες ολόκληρες να βάλουμε την Τουρκία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να τη θέσουμε ενώπιον των ιστορικών ευθυνών της».

Ο κ. Αναστασιάδης εκφράζει την πεποίθηση ότι «ο φιλόδοξος στόχος επίτευξης λύσης είναι εφικτός», υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα προχωρήσει με συγκεκριμένα και απτά βήματα, ιδιαίτερα στο Κεφάλαιο της Ασφάλειας.

Καταλήγει δε με τη διαβεβαίωση ότι ιεραρχεί πολύ ψηλά «τις εύλογες ανησυχίες και ευαισθησίες των συμπολιτών μας, τις οποίες απόλυτα λαμβάνω υπόψη στη διαμόρφωση των θέσεών μας και στην προσπάθεια επίτευξης μιας λύσης η οποία επιδιώκουμε να είναι αμοιβαία αποδεκτή και να μην αφήνει νικητές και ηττημένους».

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet