Με το βλέμμα στραμμένο στον δεύτερο γύρο οι υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ.
Πολιτική

Με το βλέμμα στραμμένο στον δεύτερο γύρο οι υποψήφιοι πρόεδροι της Ν.Δ.

Τις τελικές τους τοποθετήσεις λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες των εσωκομματικών εκλογών στη Νέα Δημοκρατία καταθέτουν οι υποψήφιοι πρόεδροι του κόμματος, με το βλέμμα, όπως όλα δείχνουν, στο δεύτερο γύρο της αναμέτρησης.

«Εγώ αν είμαι δεύτερος θα αποσυρθώ» δήλωσε Βαγγέλης Μεϊμαράκης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ και επέμεινε ότι ο πρόεδρος του κόμματος πρέπει να είναι κοινοβουλευτικός και να έχει τουλάχιστον πενταετή θητεία ως μέλος και βουλευτής της Ν.Δ. Σε μία τέτοια περίπτωση, όπως είπε, «ή θα πάω στο λευκό ή θα πάω στον κ. Μητσοτάκη».

«Επιτέλους, ας αφήσουμε τους Νεοδημοκράτες και τους φίλους αυτής της παράταξης να εκφραστούν ανόθευτα αύριο» δήλωσε από την πλευρά του ο Απόστολος Τζιτζικώστας. «Δεν θεωρώ ότι η δήλωση του κ. Μεϊμαράκη μπορεί να χαρακτηριστεί ως πολιτικό φλερτ. Αυτά είναι παλαιοκομματικές λογικές (…) Και τώρα κάνει το ίδιο πράγμα, την τελευταία στιγμή, εκβιάζει ουσιαστικά, λέγοντας ότι αν δεν με εκλέξετε πρώτο θα φύγω» ανέφερε.

Αν η Ν.Δ. δεν καταφέρει να ανανεωθεί, «η φύση θα καλύψει αναγκαστικά το οποιοδήποτε κενό δημιουργηθεί» δήλωσε στο in.gr ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε ερώτηση αν είναι έτοιμος ανά πάσα στιγμή, αν εκλεγεί αρχηγός, να πάει σε εκλογές απαντά: «Αν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί, ας παραιτηθεί και μετά θα δούμε αν μπορεί να σχηματιστεί άλλη κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή. Πρεμούρα για εκλογές και πρεμούρα να διαλύσει τη Ν.Δ. έχει μόνο ο κ. Τσίπρας».

Αιχμές κατά των τριών ανθυποψηφίων του για την αλλαγή στάσης τους στο θέμα της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ άφησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί δική του ιδεολογική και πολιτική νίκη ότι τελικά όλοι τάχθηκαν κατά της συνεργασίας, παρότι αρχικά είχαν εκφράσει συναινετική διάθεση. «Η συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, να ξέρετε, αν συνέβαινε θα ήταν τόσο παρά φύσιν που θα γεννούσε ένα πολιτικό τέρας, που θα έκανε τεράστια ζημιά στην Ελλάδα και στην παράταξη» είπε.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet