Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις, λέει ο πρωθυπουργός
Πολιτική

Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις, λέει ο πρωθυπουργός

Μήνυμα προς τους δανειστές ότι η κυβέρνηση δεν θα υποκύψει σε παράλογες απαιτήσεις, στέλνει με συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News της Κυριακής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Θα τηρήσουμε κατά γράμμα τη συμφωνία, χωρίς όμως να δεχθούμε αδικίες» τονίζει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του, που τιτλοφορείται «Δεν θα υποκύψουμε σε παράλογες απαιτήσεις».

O πρωθυπουργός χαρακτηρίζει το 2016 χρονιά της επιστροφής μετά από 6 χρόνια κρίσης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ανοίγει μια καινούργια σελίδα για τον τόπο και ότι βρίσκεται πλέον πιο κοντά ο στόχος να απελευθερωθεί η Ελλάδα από τη θηλιά της εποπτείας.

Η Ελλάδα το 2016 βγαίνει από την κρίση και ανακάμπτει, και θα πετύχει όχι μόνο την έξοδο από την επιτροπεία των δανειστών, αλλά και μεγάλες θεσμικές τομές που μέχρι τώρα κανείς δεν τόλμησε, υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης, τα χαρακτηρίζει «όνειρα θερινής νυκτός», διαβεβαιώνοντας ότι η κοινοβουλευτική πλειοψηφία είναι απολύτως συμπαγής και ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία. Σημειώνει ότι τα σενάρια αυτά προωθούνται από το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα και τονίζει πως θα διαψευστούν. Μάλιστα, εκτιμά ότι οι βουλευτές που θα ψηφίσουν υπέρ του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό θα ξεπεράσουν την κυβερνητική πλειοψηφία των 153.

«Η ψήφιση του ασφαλιστικού αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις επόμενες γενιές, που δικαιούνται κοινωνική προστασία. Γι΄ αυτό και πιστεύω ότι τελικά ο αριθμός των βουλευτών που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στο μέλλον θα είναι μεγαλύτερος των 153» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet