Η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο από υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ;
Πολιτική

Η ΕΥΠ φρουρούσε το Νομισματοκοπείο από υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ;

Πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο πρωθυπουργός έδωσε εντολή στην ΕΥΠ να φρουρείται το Νομισματοκοπείο το περασμένο καλοκαίρι, επικαλείται το TVXS.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, ο πρωθυπουργός έλαβε την απόφαση αυτή, όταν ενημερώθηκε ότι υπήρχε σχέδιο «απαλλοτρίωσης» των αποθεματικών της Τράπεζας της Ελλάδος που φυλάσσονται στο Νομισματοκοπείο.

Το σχέδιο δέσμευσης των αποθεμάτων -περί τα 10 δισ. ευρώ- είχε στόχο να χρησιμοποιηθεί το ποσό αυτό για να καλυφθούν προσωρινά οι πληρωμές μισθών και συντάξεων, μετά την επιβολή των capital controls και έως ότου γίνει η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα.

Το site -όπως αναφέρει- έθεσε τις πληροφορίες αυτές σε γνώση της κυβέρνησης, οι οποίες αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Το θέμα της «εφόδου» στο Νομισματοκοπείο, αλλά και του διπλού νομίσματος, επανέφερε στη δημοσιότητα πριν από λίγες ημέρες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος μιλώντας στον Σκάι είπε:

«Ναι, είχα τέτοια πληροφόρηση. Γι΄ αυτό συγκάλεσα τους νομικούς συμβούλους της τράπεζας, παράγοντες του δημοσίου βίου που είχαν χρηματίσει πρωθυπουργοί. Μίλησα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και φτιάξαμε έτσι, να το πω, ένα τείχος, μια άμυνα για εξελίξεις τέτοιου είδους».

Σχετικά με το δημοσίευμα από τη Ν.Δ. εκδόθηκε ανακοίνωση, στην οποία γίνεται λόγος για «οσμές κατάλυσης της Δημοκρατίας».

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου αποκαλύπτει, σήμερα, μέσω της ιστοσελίδας του ότι ο Πρωθυπουργός, με εντολή του στην ΕΥΠ, απέτρεψε την κατάληψη του Νομισματοκοπείου από τους Υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ.

»Θα μπορούσε να είναι αστείο, όμως πρόκειται για μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση, με οσμές κατάλυσης της Δημοκρατίας. Αναμένουμε, από το Μαξίμου και προσωπικά από τον Πρωθυπουργό, άμεσα εξηγήσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet