Νέα εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη
Πολιτική

Νέα εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη

Επίθεση με μολότοφ εξαπέλυσαν άγνωστοι λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής κατά της οικίας του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, στην περιοχή των Εξαρχείων.

Αναφερόμενος ο ίδιος ο υπουργός στην επίθεση που δέχτηκε έκανε λόγο για συνεχιζόμενη στοχοποίηση στο πρόσωπό του και για εγκληματική ενέργεια ενάντια στον ίδιο και την οικογένειά του.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν προτίθεται να μετακομίσει από τα Εξάρχεια, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε: «Δεν το συζητώ. Αυτό θα σήμαινε υποχώρηση από τις αρχές και τον τρόπο ζωής που έχω επιλέξει».

Κατά την εκδήλωση της επίθεσης ο υπουργός ήταν εντός της οικείας του, σύμφωνα με πληροφορίες δεν διέτρεξε κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περίπου στις 23:30 της Παρασκευής ομάδα 10 ατόμων που φορούσαν κράνη και κουκούλες εμφανίστηκαν αιφνιδιαστικά στην είσοδο του σπιτιού, στην οδό Βουλγαροκτόνου και έριξαν δέκα βόμβες μολότοφ.

Αποτέλεσμα ήταν να υποστούν σοβαρές υλικές ζημιές δυο αυτοκίνητα (το ένα του γιου του κ. Φλαμπουράρη και το άλλο υπηρεσιακό της ΕΛ.ΑΣ.) ενώ ζημιές έγιναν και στην πρόσοψη της οικίας. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Εμπρηστική επίθεση στο σπίτι του κ. Φλαμπουράρη είχε σημειωθεί ξανά τον περασμένο Νοέβριο. Τότε άγνωστοι είχαν βάλει φωτιά στην είσοδο, που την είχαν περιλούσει με εύφλεκτο υγρό.

Λίγες ημέρες μετά σε μια «ανώνυμη» ανάληψη ευθύνης αναφερόταν: «… έτσι λοιπόν το βράδυ της Παρασκευής, και μία μέρα μετά την υπερψήφιση των πρώτων προαπαιτούμενων στη Βουλή για την εξασφάλιση μίας ακόμα δόσης, επισκεφθήκαμε το υπερπολυτελές νεοκλασικό του Α. Φλαμπουράρη υπουργού επικρατείας (στην πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση της χώρας), στην οδό Βουλγαροκτόνου στα Εξάρχεια, πυρπολώντας την είσοδό του.

»Μια πράξη συμβολική, αλλά ταυτοχρόνως ουσιαστική. Κι αν ο ίδιος, ο σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και για πολλούς άτυπος – σκιώδης πρωθυπουργός, μιλά για πράξη τρομοκράτησής του και στοχοποίησή του από “σκοτεινά κέντρα” και άλλες γελοιότητες, τού απαντάμε πως μια συμβολική ενέργεια δεν είναι τίποτα μπροστά σ΄ αυτά για τα οποία ο ίδιος και η κυβέρνηση που συμμετέχει, είναι υπεύθυνοι».

Δήλωση Γεροβασίλη – Βούτση

«Η δημοκρατικά νομιμοποιημένη κυβέρνηση του τόπου ούτε εκβιάζεται, ούτε εκφοβίζεται, ούτε υποχωρεί» υπογραμμίζει η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της για τη νέα επίθεση στο σπίτι του Αλέκου Φλαμπουράρη, την οποία και καταδικάζει η κυβέρνηση.

«Οι αυτουργοί τέτοιου είδους “αυθόρμητων” και “επαναστατικών” ενεργειών, αλλά και όλοι αυτοί που τις τελευταίες εβδομάδες πασχίζουν με κάθε τρόπο να δηλητηριάσουν το πολιτικό κλίμα, ας ξέρουν ότι τα σχέδια τους πέφτουν στο κενό» σημειώνει.

«Eίναι αυτονόητη η καταδίκη της δεύτερης κατά σειρά εμπρηστικής ενέργειας εναντίον του συναδέλφου βουλευτή και υπουργού Αλέκου Φλαμπουράρη και της οικογένειας του» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Δεν εκφράζουμε μόνο την απαίτηση να τιμωρηθούν οι ένοχοι τέτοιων απαράδεκτων ενεργειών, που θέλουν να προκαλέσουν φόβο και εγκυμονούν επικινδυνότητα για τη ζωή ανθρώπων, αλλά καλούμε όλους να αναλογιστούν το κλίμα που δημιουργεί μια παρατεταμένη προσωπική στοχοποίηση, η οποία αναίτια εκδηλώθηκε από συγκεκριμένα κέντρα για τους δικούς τους σκοπούς» ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής και πρόσθεσε:

«Το ζήτημα δεν είναι μόνο προσωπικό, όπως δεν ήταν και σε άλλες βίαιες και εμπρηστικές επιθέσεις εναντίον πολιτικών προσώπων. Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά βεβαίως, ούτε κωφεύει, ούτε σιωπά».

«Πράξεις όπως η σημερινή δολοφονική επίθεση στην οικία του Αλ. Φλαμπουράρη δεν μπορούν να υπονομεύσουν τη δημοκρατία» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Και σημειώνει: «Να γνωρίζουν καλά οι αυτόκλητοι “επαναστάτες” ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρομοκρατείται και ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της απέναντι στη διαπλοκή, τα συμφέροντα και τον υπόκοσμο».

Το ΚΚΕ καταδικάζει την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του υπουργού Αλ. Φλαμπουράρη, αναφέροντας σε σχόλιό του ότι «αυτές οι ενέργειες το μόνο που κάνουν είναι να λειτουργούν προβοκατόρικα και να χρησιμοποιούνται για τη συκοφάντηση και την ενοχοποίηση των εργατικών – λαϊκών αγώνων».

Πηγή: in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet