Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση-αντιπολίτευση για τη συζήτηση στη Βουλή
Πολιτική

Σε θέσεις μάχης κυβέρνηση-αντιπολίτευση για τη συζήτηση στη Βουλή

Σε θέσεις μάχης βρίσκονται κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση εν όψει της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή. Η συζήτηση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την περασμένη εβδομάδα, αλλά αναβλήθηκε για αύριο, Τρίτη, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τα Νέα, ο πρωθυπουργός επενδύει πολιτικά στη συζήτηση και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συγκεντρώσει έγγραφα και στοιχεία που θα εκθέσουν, κατά το Μαξίμου, τη διακυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου ως προς την αντιμετώπιση θεμάτων Δικαιοσύνης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να αντιστρέψει τις εντυπώσεις ως προς την παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στην εισαγγελέα Καστάνη και θα επιχειρήσει να αποδείξει ότι η όποια εμπλοκή του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης έγινε για να μην υπάρξει συγκάλυψη.

Πρόγευση των όσων θα λάβουν χώρα στη Βουλή σε μία αναμέτρηση ουσιαστικά κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για θέματα διαφάνειας και Δικαιοσύνης δόθηκε το Σαββατοκύριακο με τη σύγκρουση Όλγας Γεροβασίλη και Γιώργου Κουμουτσάκου.

Στη Ν.Δ., πάντως, κάνουν λόγο για «χτυπήματα κάτω από τη ζώνη» που απλώς αποδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αναζητεί διέξοδο από το ναυάγιο της πολιτικής της σε όλα τα πεδία.

Κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, η συντονισμένη επιχείρηση από την πλευρά του κυβερνητικού επιτελείου να βρεθεί η αξιωματική αντιπολίτευση απολογούμενη τόσο για τον επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλο όσο και για τη δράση της λεγόμενης ομάδας των «εκβιαστών – δημοσιογράφων», φανερώνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας προετοιμάζεται με «άσφαιρα πυρά» για την κοινοβουλευτική αναμέτρηση που ο ίδιος προκάλεσε, καθώς δεν μπορεί να εμφανιστεί με μια πολιτική ατζέντα που θα βασίζεται σε κάποιες επιτυχίες του κυβερνητικού σχεδιασμού.

«Αν ο πρωθυπουργός και οι αρμόδιοι υπουργοί εμφανιστούν με αυτή την ατζέντα στη Βουλή, θα φάνε πολύ “ξύλο”…» σχολίαζε στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, προαναγγέλλοντας ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει πρώτον πρώτον πάνω στο γραφείο του τον φάκελο για ένα «σκληρό αντιπολιτευτικό ροκ».

Το μήνυμα είναι ότι παράλληλα με την απογύμνωση της κυβέρνησης για την οικονομία, το προσφυγικό, την εξωτερική πολιτική ή την εγκληματικότητα και την ασφάλεια, ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να αναζητήσει εξηγήσεις και για ανοιχτές υποθέσεις που έχουν κατεδαφίσει το λεγόμενο αριστερό «ηθικό πλεονέκτημα» όπως τα πόθεν έσχες Σταθάκη και Φλαμπουράρη, οι καταδίκες Καμμένου για συκοφαντική δυσφήμηση ή η προώθηση συγγενών και φίλων σε νευραλγικές θέσεις στην κρατική μηχανή.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet