Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν αντέχει να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο
Πολιτική

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα δεν αντέχει να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο

«Φοβάμαι ότι ξαναζούμε την εμπειρία της δήθεν διαπραγμάτευσης ΤσίπραΒαρουφάκη που οδήγησε τη χώρα ένα βήμα πριν την έξοδό της από το ευρώ» δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τις αποκαλύψεις των Wikileaks.

«Οι όποιες εσωτερικές διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι εξάλλου γνωστές σε όλους. Δεν θα πρέπει όμως να λυθούν σε βάρος της χώρας μας. Δεν μπορούν την ίδια στιγμή όμως να αποτελούν άλλοθι για τη δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση στη Λάρισα.

«Ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να ανακαλύπτει εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογεί τη δικιά του ανικανότητα. Άλλωστε ήταν η κυβέρνηση που, διά του κ. Τσακαλώτου, με επιστολή της κάλεσε το ΔΝΤ» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., συμπληρώνοντας:

«Προειδοποιώ την Κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο. Εξάλλου το τρίτο μνημόνιο ήταν το αποτέλεσμα των τραγικών χειρισμών της παρέας Τσίπρα – Βαρουφάκη – Καμμένου το πρώτο εξάμηνο του 2015».

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι η κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών. «Κανείς δεν ξέρει ποιος και γιατί υπέκλεψε τη συγκεκριμένη συνομιλία. Αλλά στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά» τόνισε.

Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλίτευσε τις πρακτικές που ακολουθεί ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας τις υποσχέσεις που μοίραζε και αθέτησε, και υπογράμμισε τις συνέπειες της πολιτικής αυτής.

«Όσο περνά ο καιρός και δεν κάνουμε αυτά που πρέπει, τόσο μεγαλώνει ο λογαριασμός. Ξέρετε πού τον έφτασαν; 5,4 πρόσθετα δις ευρώ για να κλείσει η αξιολόγηση. Χρήματα που θα επιβαρύνουν τους πολίτες. Η φοροκαταιγίδα τους απειλεί τη μεσαία τάξη, τους επαγγελματίες, αλλά και όλους τους εργαζόμενους. Η ευθύνη είναι αποκλειστικά της κυβέρνησης. Αυτοί είπαν ψέματα, αυτοί για να δικαιολογηθούν παριστάνουν ότι δήθεν διαπραγματεύονται» είπε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. επανέλαβε το αίτημά του για εκλογές, υποστηρίζοντας ότι είναι ήδη αίτημα του λαού. «Και εδώ από τη Λάρισα επαναλαμβάνω αυτό που είπα στον κ. Τσίπρα πριν λίγες ημέρες στη Βουλή: Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, να φύγετε. Ο λαός μας είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του. Να αποφασίσει για το παρόν και το μέλλον του. Εκείνος! Με εκλογές. Με εκλογές αλήθειας όμως κι όχι παραμυθιών» δήλωσε.

Απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου

«Ο κ. Μητσοτάκης άργησε μερικές ώρες να αντιδράσει αλλά τελικά κατέληξε να πάρει τη γνωστή και αναμενόμενη θέση: τη σθεναρή υποστήριξη του ΔΝΤ ενάντια στη χώρα του. Επί της ουσίας των σημερινών αποκαλύψεων φυσικά, απόλυτη σιωπή» σχολίασε το Μέγαρο Μαξίμου αναφορικά με όσα δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Όσο για τις δημοσκοπήσεις για τις οποίες χαίρεται, προέρχονται από τους ίδιους που έδειχναν σταθερό προβάδισμα της Ν.Δ., λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου» καταλήγει το σχόλιο.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet