Ασφαλιστικό: Άρον άρον ψήφισον αυτό!
Πολιτική

Ασφαλιστικό: Άρον άρον ψήφισον αυτό!

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία για την ψήφιση του νέου Ασφαλιστικού και των αλλαγών στο φορολογικό σύστημα. Η συζήτηση στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές συνεχίζεται σήμερα, Πέμπτη, ενώ το νομοσχέδιο θα ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Την πρόταση της κυβέρνησης να διεξαχθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η συζήτηση στην Ολομέλεια επικύρωσε κατά πλειοψηφία η Διάσκεψη των προέδρων της Βουλής. Ωστόσο, με την κυβερνητική πρόταση διαφώνησαν όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί του Σαββάτου και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 11:00 το πρωί της Πέμπτης η συζήτηση του νομοσχεδίου σε β΄ ανάγνωση στις αρμόδιες επιτροπές.

Η κυβέρνηση επίσπευσε τη συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου, προκειμένου να πάει με ψηφισμένο το ασφαλιστικό στο Eurogroup της Δευτέρας. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν το νομοσχέδιο να ψηφιστεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Κάποιοι εκτιμούν ότι την ψήφιση των νομοσχεδίων ο υπουργός Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτος μπορεί να χρησιμοποιήσει ως ατού στο Eurogroup, ένδειξη της αποφασιστικότητας και της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης. Δεν λείπουν ωστόσο και οι φωνές που, επισημαίνοντας ότι τα νομοσχέδια δεν έχουν πάρει το τελικό πράσινο φως από τους θεσμούς (στο ασφαλιστικό υπάρχει ακόμη ένα χρηματοδοτικό κενό που αναζητείται ο τρόπος κάλυψής του, ενώ και στο φορολογικό ανοιχτό μένει το θέμα του ύψους το αφορολόγητου) προειδοποιούν ότι η ψήφισή τους πριν το Eurogroup ίσως να μην αποτελεί σοφή πράξη.

Όσον αφορά στο ενδεχόμενο διαρροών από τους βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύουν ότι η κυβερνητική συνοχή δεν κινδυνεύει.

«Τα μέτρα θα περάσουν με μια πλειοψηφία που ενδεχομένως σε κάποια τμήματα της συμφωνίας να είναι και ευρύτερη των 153» δήλωσε στον Σκάι ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, χαρακτηρίζοντας το σενάριο των πρόωρων εκλογών «παρανοϊκό».

Την Τετάρτη συνεδρίασε και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου οι βουλευτές να ενημερωθούν για τις προς ψήφιση διατάξεις. «Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ εκλεγήκαμε με βάση μια συμφωνία που είχε συναφθεί με τους δανειστές. Αυτή η συμφωνία υλοποιείται και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα συνοχής στην κοινοβουλευτική ομάδα» δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Μπαλαούρας.

Πηγή: in.gr

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet