Πανηγυρίζει η κυβέρνηση, καταγγέλλει η αντιπολίτευση στον απόηχο του Eurogroup
Πολιτική

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση, καταγγέλλει η αντιπολίτευση στον απόηχο του Eurogroup

Συνεδριάζει στη 1 μετά το μεσημέρι το Υπουργικό Συμβούλιο, στον απόηχο της έκβασης του έκτακτου Eurogroup, για τα αποτελέσματα του οποίου θα ενημερώσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αμέσως μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, και τους ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Eurogroup, ενώ δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι στη διάθεσή τους για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

Αμέσως μετά ο κ. Τσίπρας μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο και ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για θετική έκβαση του Eurogroup για την ελληνική πλευρά, υπογραμμίζοντας ότι η αξιολόγηση κλείνει χωρίς πρόσθετα μέτρα, στη βάση των ελληνικών προτάσεων, ενώ παράλληλα στην απόφαση του Eurogroup αποτυπώνεται ο οδικός χάρτης για την αναγκαία ελάφρυνση του χρέους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την ενημέρωση και σημείωσε με τη σειρά του το γεγονός ότι σήμερα είναι η Ημέρα της Ευρώπης και πως η Ευρώπη δείχνει την αλληλεγγύη της στην Ελλάδα.

Τόνισε, δε, ότι παράλληλα η Ελλάδα αποδεικνύει ότι μένει αταλάντευτα στην πορεία της εντός της Ε.Ε. και πως οι εταίροι της αναγνωρίζουν την απόφασή της αυτή.

«Απόψε, η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το τέταρτο Μνημόνιο με νέα, επώδυνα και σκληρά μέτρα με τα οποία επιβαρύνει τον ελληνικό λαό εξαιτίας της παταγώδους αποτυχίας της» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σχολιάζοντας το αποτέλεσμα του Eurogroup.

«Όλους τους Έλληνες μας περιμένει, εκτός των άλλων, η αύξηση των έμμεσων φόρων με αλυσιδωτές επιπτώσεις στο βιοτικό επίπεδο, οι μειώσεις στους μισθούς του Δημοσίου και η άμεση πώληση εξυπηρετούμενων και μη εξυπηρετούμενων δανείων, με προσωρινή εξαίρεση τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας.

»Ταυτόχρονα, θεσπίζεται πρόσθετος προληπτικός μηχανισμός περικοπής μισθών και συντάξεων, εφόσον δεν επιτυγχάνονται οι στόχοι.

»Επίσης, η ρύθμιση του χρέους παραπέμπεται για το τέλος του προγράμματος, δηλαδή το 2018, ενώ κατηγορηματικά αποκλείεται κάθε σκέψη για κούρεμα του χρέους» σημειώνει η Ν.Δ., καταλήγοντας:

«Είναι τόσο σκληρά και ταυτόχρονα αναποτελεσματικά αυτά τα μέτρα, που όποιο ψέμα και αν χρησιμοποιήσει η κυβέρνηση δεν την πιστεύει πλέον κανείς».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet