Αμάλ Κλούνεϊ: “Θα καταφέρουμε την επιστροφή των Μαρμάρων”
Πολιτισμός

Αμάλ Κλούνεϊ: “Θα καταφέρουμε την επιστροφή των Μαρμάρων”

«Θα τα καταφέρουμε» ήταν η απάντηση της Αμάλ Αλαμουντίν – Κλούνεϊ όταν δημοσιογράφοι τη ρώτησαν καθώς έμπαινε στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού αν θα τα καταφέρει να «επιστρέψει» στην Αθήνα τα Γλυπτά του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο. Από την πλευρά του, ο διαπρεπής νομικός Νόρμαν Πάλμερ εξέφρασε την αισιοδοξία του για «συναινετική λύση» στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Η ομάδα των νομικών, που αποτελείται από την σύζυγο του Τζορτζ Κλούνεϊ, τον Πάλμερ και τον Τζέφρι Ρόμπερτσον, παρείχε συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση για το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο Κ. Τασούλας είπε ότι η απόφαση θα ληφθεί από την κυβέρνηση και δήλωσε ότι πληροφορίες θα δοθούν στη συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη στις 13:30 στο Μουσείο της Ακρόπολης.

«Καλωσόρισα σήμερα στη χώρα μας και στο υπουργείο Πολιτισμού μια ομάδα διακεκριμένων νομικών του Λονδίνου που πιστεύουν ακράδαντα το δίκαιο αίτημα της επιστροφής και επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Πολιτισμού μετά την συνάντηση.

«Όπως ξέρετε, το θέμα της επανένωσης και επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα τέθηκε από τη χώρα μας ενώπιον της Unesco και πρόσφατη απόφαση του Παγκόσμιου αυτού Οργανισμού καλεί το Ηνωμένο Βασίλειο να προσέλθει στη διαδικασία της διαμεσολάβησης που είχε ζητήσει η Ελλάδα» συνέχισε ο κ. Τασούλας.

«Πρόκειται για μια σταθερή και διαχρονική διεκδίκηση της χώρας μας για την οποία οφείλουμε με πίστη, αισιοδοξία και σοβαρότητα να κάνουμε το παν» είπε στη συνέχεια για να καταλήξει ότι κάθε πρόταση, ιδέα και υποστήριξη, όταν μάλιστα προέρχεται από διεθνείς προσωπικότητες, στο ζήτημα αυτό είναι καλοδεχούμενη.

Την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου η ομάδα των τριών δικηγόρων θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και κατόπιν θα ξεναγηθούν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Πριν από τις συνομιλίες, ο κ. Τασούλας δήλωσε στον “Guardian”: «Χρειαζόμαστε όλους τους φίλους που μπορούμε να βρούμε». «(Τα Γλυπτά) αποτελούν μία μοναδική στιγμή παγκόσμιας σημασίας που μπορεί να κατανοηθεί και να αποτελέσει αντικείμενο θαυμασμού μόνο εάν είναι ολοκληρωμένη. Ακρωτηριασμένη δεν μπορεί να πει ολόκληρη την ιστορία».

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:00 το μεσημέρι και η βρετανική αντιπροσωπεία -ανάμεσά τους και η Αμάλ Κλούνεϊ- μετέβη στο Μικρολίμανο για ψάρι. Στον Πειραιά τους υποδέχθηκε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το πρόγραμμα της Τετάρτης

Την Τετάρτη οι τρεις νομικοί θα συναντηθούν με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11:30 το πρωί.

Θα ακολουθήσει ξενάγηση στις 13:00 στο Μουσείο της Ακρόπολης από τον Δημ. Παντερμαλή.

Στις 13:30 θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.

Στις 14:00 έχει προγραμματιστεί να γευματίσουν στο εστιατόριο του Μουσείου και στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet